Frank Lammers en Tom Waes in Undercover op Netflix

Veronica Superguide logo
Frank Lammers en Tom Waes in Undercover op Netflix

Drugsbaron Janus over Netflix-serie Undercover: ‘slaat nergens op’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De grote inspiratie voor Netflix-hit Undercover, drugsbaron Janus van W., vindt de hele serie ‘nergens op slaan’. “Ik heb nog nooit iemand doodgeschoten.”

En dat is slechts één van de onthullingen die de ‘echte’ Ferry Bouman doet in een interview met het Belgische Humo. Het zit ‘m duidelijk dwars. “In de serie praten ze Tilburgs, wij zijn van Eindhoven.” Hij is overigens al langer bezig om zijn ergernis te uiten: recent meldde Janus zich doodleuk bij het politiebureau onder de naam ‘Ferry Bouman’.

Het echte verhaal achter Undercover

Janus staat bekend als Nederlands meest beruchte drugscrimineel. Toch had hij helemáál geen xtc-labs. “Ik ben handelaar. Ik koop spul, verkoop het door en transporteer het.” Ook schoot hij naar eigen zeggen nooit iemand dood – zoals Ferry (Frank Lammers) in de serie deed - en wist hij wél van de undercoveragenten. Volgens Janus klopt er dus geen hout van Undercover.

Wat vindt Janus van Undercover?

Grote vraag is nu: heeft Janus ook écht gekeken? Ja. En wat vond hij er zelf van? “Eerst moest ik er nog wel om lachen. Het sloeg allemaal nergens op.”  Wat er wel klopt? Janus’ bron bij de opsporingsdienst. “Hij vertelde me ook dat er een undercoveractie zou worden opgezet. Dus ik heb dat spelletje meegespeeld.”

In 2011 werd Janus veroordeeld tot tien jaar cel voor drugshandel, maar hij kwam in 2015 vervroegd vrij. Sindsdien leeft Van W. ondergedoken, “op aanraden van de politie”. Zijn Netflix-verhaal is in ieder geval nog niet afgelopen: we weten inmiddels waar Undercover seizoen 2 over gaat!

Lees verder