Frank Lammers Undercover

Veronica Superguide logo
Frank Lammers Undercover

Drugsbaron Janus meldt zich bij politie als Undercover-ster 'Ferry Bouman'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Politieagenten in Eindhoven kregen gisteren opmerkelijk bezoek van Janus van W. De beruchtste drugscrimineel van Nederland meldde zich daar als 'Ferry Bouman', de grote boef uit Netflix-hit Undercover.

Na een kort gesprek nam Janus weer de benen, zo meldt het AD. Waarom hij in hemelsnaam het bureau bezocht, is niet duidelijk. De krant spreekt van 'verhaal halen'. Het is dan weer niet gek dat hij zich meldde als Ferry Bouman: de door Frank Lammers gespeelde drugsbaron is namelijk op Janus gebaseerd. 

Janus en Harry Potter

De 58-jarige Eindhovenaar staat in de onderwereld ook wel bekend als Harry Potter (vanwege zijn uiterlijk). Hij werd in 2011 tot zestien jaar cel veroordeeld in België wegens grootschalige drugshandel, maar kwam in 2015 weer vrij. Het bourgondische campingleven dat Frank Lammers (die laatst gewoon het Pinkpop-publiek indook) zo goed neerzette in de Netflix-show, zou overeenkomen met Janus' beruchte levensstijl en criminele praktijken. We zijn voorlopig nog niet van Ferry/Janus af: Netflix is bezig met een tweede seizoen van Undercover!

Lees verder