Drie nieuwe programma’s voor Matthijs van Nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Drie nieuwe programma’s voor Matthijs van Nieuwkerk

Drie nieuwe programma’s voor Matthijs van Nieuwkerk

|
|

Laatste update:

De seizoenen van de populaire talkshow De Wereld Draait Door worden ingekort, zodat presentator Matthijs van Nieuwkerk ook tijd heeft voor andere dingen. De publieke omroep voegt de daad bij het woord. Van Nieuwkerk krijgt binnenkort drie nieuwe programma’s!

Geruchten dat Van Nieuwkerk naar een commerciële omroep zou vertrekken, wijst de NPO van de hand. Sterker nog: de presentator is binnenkort vaker te zien dan ooit. 

In het nieuwe programma Matthijs Met Boeken interviewt Van Nieuwkerk (on)bekende Nederlanders over de boeken die hun levensloop beïnvloed hebben. Het kan gaan om jeugdromans, literatuur of religieuze boeken zoals de Bijbel, Thora of Koran. In totaal presenteert Van Nieuwkerk vier afleveringen van het programma, dat op 9 augustus debuteert.

Saturday Night

Eind september krijgt Van Nieuwkerk nóg een eigen show, op de belangrijke zaterdagavond. De inhoud daarvan is nog niet bekend, maar volgens Het Parool is de titel ‘Matthijs Zaterdagavond’. In dezelfde periode keert de presentator terug op zijn vaste honk, en is hij weer te zien in De Wereld Draait Door.

De publieke omroep spreekt ook over een reisprogramma met Van Nieuwkerk, maar deze show zou pas gepland staan voor de zomer van 2019.

(Kom)kommertijd

De Volkskrant meldt dat de bekende ‘zomerstop’ bij de publieke omroep langzaam maar zeker verdwijnt. Vanouds gelden de zomermaanden als komkommertijd, waarin er relatief weinig nieuws is, maar gaat niet langer meer op.

In de zomer van 2016 werden er een aantal aanslagen gepleegd (o.a. in Istanboel, Nice en Charleroi) terwijl talkshows als DWDD en Pauw drie maanden op non-actief stonden. Deze situatie wil de publieke omroep in de toekomst voorkomen.

M

De zomerstop van De Wereld Draait Door begon dit jaar extra vroeg. Matthijs van Nieuwkerk gaf vorig jaar aan dat het actualiteitenprogramma voortaan kortere seizoenen kent. Enerzijds geeft dit Van Nieuwkerk meer tijd om andere projecten op te starten (dat blijkt!), anderzijds blijft de formule van het programma hierdoor langer houdbaar.

Momenteel vult Margriet van der Linden het gat op dat DWDD achterlaat. De talkshow M trok gisteravond ruim 700.000 kijkers. Kijkers zijn nog een beetje verdeeld over de nieuwe show, maar het programma kent een aardig debuut.

Lees verder