Moltalk's Margriet van der Linden presenteert ‘vervanger’ DWDD

Veronica Superguide logo
Moltalk's Margriet van der Linden presenteert ‘vervanger’ DWDD

Moltalk's Margriet van der Linden presenteert ‘vervanger’ DWDD

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Margriet van der Linden krijgt een nieuwe talkshow op NPO1. Het praatprogramma vervangt De Wereld Draait Door, dat binnenkort aan een lange zomerstop begint.

De Wereld Draait Door verdwijnt niet, maar vorig jaar onthulde Matthijs van Nieuwkerk dat het programma voortaan kortere seizoen zou kennen. Van Nieuwkerk is apetrots op de populaire show, maar het slokt een groot deel van zijn tijd op. Het huidige seizoen eindigt in april, het nieuwe begint laat in het najaar.

Move over

Van der Lindens nieuwe programma vult het gat op dat DWDD straks achterlaat. De talkshow wordt op hetzelfde tijdstip uitgezonden. Als voorbereiding op het korte DWDD-seizoen, maakten verschillende omroepen proefprogramma’s. 

Volgens NPO-televisiedirecteur Frans Klein is gekozen voor deze show omdat hij ‘verrassend en origineel is’. Klein prijst Van der Linden als presentator: ‘Ze is scherp, grappig en uitdagend. Net zoals we haar kennen uit Moltalk.’

Moltalk

Margriet van der Linden was jarenlang hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij en het lifestyle-magazine Blvd. Na haar deelname aan De Slimste Mens en Wie Is De Mol (waarin ze met verve De Mol) speelde, werd ze een bekend gezicht op tv. Momenteel presenteert ze de ‘Wie Is De Mol-nabespreking’ Moltalk, op NPO3.

De naam van de nieuwe talkshow is nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting wordt het programma vanaf eind april uitgezonden, zodra DWDD eindigt.

Lees verder