• Nieuws

‘Start een rechtszaak tegen grensoverschrijdende Dansmarathon!’

de dansmarathon vermoeid koppel

Een miljoen kijkers keken zaterdagavond met verbazing naar de finale van De Dansmarathon. 100 koppels begonnen vol goede moed aan een danssessie van 50 uur, maar tegen het einde stonden er nog 20 koppels als zombies te schuifelen. De kritiek zwelde al snel aan en nu willen mensen zelfs een rechtszaak tegen Talpa starten.

Op Twitter vraagt corporate antropoloog Danielle Braun zich af of er misschien een rechtszaak vanwege “mishandeling, opruiïng of iets dergelijks” inzit. Haar vraag krijgt bijval van oud-Op1-presentatrice Talitha Muusse. Ze vindt zo’n zaak zelfs een nuttigere tijdsbesteding voor Youp van ’t Hek dan zijn quest om de mondkapjesmiljoenen van Sywert van Lienden en zijn partners terug te vorderen.

Bericht wordt geladen...

Vooralsnog lijkt het een gevalletje "Goh, eigenlijk zou iemand eens iets moeten doen aan...", waar uiteindelijk niets van terechtkomt, maar de finale van De Dansmarathon houdt de gemoederen zó bezig dat we niets uit kunnen sluiten.

Dansmarathon ‘akelig om naar te kijken’

John de Mol heeft natuurlijk geen pistool op argeloze voorbijgangers gericht terwijl hij “Dansen, nu!” schreeuwde. Angela de Jong merkte in RTL Boulevard wél op dat De Dansmarathon op een soort fuik leek, waar vermoeide kandidaten moeilijk uitkwamen na tientallen uren dansen.

“Dit is natuurlijk gemaakt omdat je weet dat mensen heel ver gaan voor geld, en dat ze in een psychische tunnel komen waarin ze niet meer willen of kunnen opgeven. Het was eigenlijk best wel akelig om naar te kijken.” Een berucht voorbeeld zijn de beelden waarin Wendy van Dijk de latere winnares Tawatha aanspoort om door te blijven dansen terwijl ze totaal van de wereld lijkt.

Bericht wordt geladen...

‘Eigen schuld!’, zeggen andere kijkers. De deelnemers hebben zichzelf opgegeven en hadden op ieder moment kunnen stoppen. Dat sommige dansers te lang doorgingen is volgens hen niet de schuld van Wendy van Dijk die in hun oor stond te tetteren dat ze zo lekker bezig waren.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De Dansmarathon deel 2?

Zo houdt De Dansmarathon, die nogal slapjes begon, de gemoederen al een paar dagen bezig. In die zin is het programma een groot succes, maar of John de Mol en Talpa dit nu precies voor ogen hadden?