cast van the passion 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
cast van the passion 2019

Dordrecht maakt zich klaar voor The Passion!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het grootste paasspektakel van het jaar staat weer voor de deur: The Passion! Vanavond kruipen veel Nederlanders voor de tv om het grote muziekevenement te zien. Dit jaar is het thema Je bent niet alleen. De makers hopen hiermee een boodschap van hoop, troost en omzien naar elkaar te brengen. 

Rolverdeling

De rollen van Jezus en Maria worden vertolkt door Edwin Jonker en Edsilia Rombley. Martijn Krabbé speelt de verteller en Porgy Franssen vervult de rol van Pilatus. Paul Sinha is de discipel Petrus en Lucas Hamming kruipt in de rol van Judas. Ook oud-deelneemster van Heel Holland Bakt Maroeska heeft een rolletje bemachtigd! Klaas van Kruistum doet verslag van het evenement. 

Uitgegroeid tot groot spektakel

The Passion is ooit opgezet om het publiek kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. De voorstelling focust zich op de laatste uren en de dood van Jezus. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot muziekspektakel en is dit alweer de negende editie die wordt neergezet. Wat het evenement uniek maakt is dat grote Nederlandse artiesten de popnummers live zingen midden in de stad. Wist je dat er 20 april zelfs een concert is van The Passion?

Hieronder kun je alvast een voorproefje zien van The Passion, Edwin Jonkers treedt op bij Jinek met het lied Vrienden

Tv-monument

Vanavond is The Passion om 20:30 uur  te zien op NPO1. Voorafgaand is om 16:15 uur een tv-monument over het evenement te zien. Hierin wordt teruggeblikt op eerdere edities, zijn er gesprekken met (oud)artiesten en makers en wordt een tipje van de sluier gelicht van de komende editie. 

Lees verder