• Nieuws

Domi-NOOO! Toch geen Domino Day in 2020

Domi-NOOO! Toch geen Domino Day in 2020

Het coronavirus slaat nog steeds wild om zich heen! RTL heeft bekendgemaakt dat de geplande terugkeer van Domino Day dit jaar toch niet gaat lukken.

In RTL Boulevard werd bekend dat het record aan vallende dominosteentjes dit jaar in elk geval niet sneuvelt. Begin dit jaar werd bekend dat RTL bezig was met een revival van het megapopulaire Domino Day, maar door het coronavirus is het voorlopig onmogelijk om een gigantisch instortend kunstwerk te bouwen.

Bericht wordt geladen...

Van uitstel komt in dit geval geen afstel: de organisatoren hopen dat Domino Day in maart 2021 alsnog plaats kan vinden. Daar wordt achter de schermen ‘hard aan gewerkt’. Voor 2020 geldt voorlopig een dikke domi-

Domino Day werd tussen 1998 en 2009 jaarlijks uitgezonden op SBS6, eerst nog onder de naam Domino D-Day, tot men besefte hoe dom dat was. Dominobouwers maakten de meest prachtige mozaïeken, en bouwwerken die één voor één omvielen. Jaarlijks werd er geprobeerd een record breken, en in 2009 bereikte de teller een ongelooflijke 4,5 miljoen dominostenen.

Domino Day

In 2010 stopte Domino Day vanwege de economische crisis, en daarna bleek het niet meer mogelijk om zo’n grote productie van de grond te krijgen. De aankondiging van begin dit jaar was dus een verrassing, maar best begrijpelijk: de shows trokken miljoenen kijkers in binnen- én buitenland! Zoals we in LEGO Masters zagen zijn mensen erg geïnteresseerd in mensen die met plastic blokjes fröbelen.

Naar verluidt had Domino Day dit jaar weer in november plaats moeten vinden, dus een paar maanden uitstel is ook weer geen ramp. Beetje jammer is het wél!