Dit zijn de finalisten van Big Brother 2023

Na 84 dagen lang bondjes smeden, pittige opdrachten uitvoeren en heel veel drama is het dan eindelijk zo ver: de finalisten van Big Brother 2023 zijn bekend! Op 1 april is de finale en weten we wie zich de winnaar mag noemen.

Presentatrices Geraldine Kemper en Tatyana Beloy
© RTL

Eerder was al bekend wie de laatste vijf bewoners waren, maar vandaag werden ze opnieuw bijeen geroepen voor een vroegtijdige nominatie.

Vlaamse winnaar

Het is Charlotte die het huis moet verlaten, zo werd door presentatrices Geraldine Kemper en Tatyana Beloy bekendgemaakt. Ze kon langer blijven dan verwacht door de vrijwillige exit van Rob, maar het doek valt nu toch echt voor haar. Dat betekent dat de finalisten bestaan uit de Vlaamse Bart en Jolien en de Nederlandse Jason. Er is een grote kans dat de winnaar van Big Brother dit jaar dan ook een Belg zal zijn. 

Moeilijke weken

Charlotte kreeg veel kritiek dit seizoen. Zo waren fans woest op de bewoonster toen zij Ali en Bart nomineerde. Ze is ook blij dat ze naar huis mag. "De laatste weken waren moeilijk", zo verklaart de deelneemster. Maar ze is trots op wat ze heeft bereikt. "Uiteindelijk ben ik toch blijven vechten en heb ik het toch wel gemaakt."

Big Brother is dagelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. De finale zie je op zaterdag 1 april om 20.00 uur op de zender. Tussendoor kijk je 24/7 live via Videoland