Dit vinden jullie de allerbeste Fast and Furious-film!

Door Redactie
Fast and Furious

Fast & Furious 9 draait sinds deze week eindelijk in de bios en ter ere daarvan vroegen we je: wat vind jij nou de beste van de Fast & Furious-films? En wie is je favoriete karakter? Nou, jullie gaven met de vlam in de pijp antwoord en hier zijn de resultaten!

Fast-fans lieten van zich horen om voor eens en voor altijd te bepalen welk family-lid de rest van de troon stoot en voor welke Fast-film de wegenwacht niet eens uitrukt, maat natuurlijk vooral: welk deel is het beste?

De beste en slechtste Fast & Furious-film

Tokyo Drift

De Fast and Furious-film die als minst favoriet uit de bus kwam bij onze lezers, is... Tokyo Drift, uit 2006. Snappen we wel. Hoewel het woeste driftwerk en de autocultuur in Japan tof in beeld werden gebracht, is de algemene consensus toch wel dat dit deel nogal ver van de huidige delen afstaat qua personages en feeling. Acteur Lucas Black, die hoofdpersoon Sean Boswell speelt, was ook de minst geloofwaardige filmtiener ooit. Die zou zelfs niet op zijn plek zijn in Riverdale...

The Fast and The Furious

Jullie vonden de allereerste uit de reeks, The Fast and The Furious (2001), de allerbeste. Begrijpelijk. We maakten twintig jaar geleden voor het eerst kennis met Dominic Toretto en Brian O'Connor. Vin Diesel en Paul Walker bleken - niet alleen op de set, maar ook daarbuiten - een match made in car-heaven. Wie deze film nu terugkijkt en die jonge koppies ziet, krijgt een heerlijk nostalgisch gevoel van binnen. Puur genieten.

De rest van de lijst

Fast & Furious 5 (2011) volgt op plek twee en Furious 7 uit 2015 maakt de top drie compleet. Op vier vinden we 2 Fast 2 Furious (2003), Fast and Furious 6 (2013) staat op plek vijf, Fast & Furious (2009) eindigde op de zesde plek en F8: The Fate of The Furious (2017) staat net niet op de laatste plaats.

Win het weekend van je dromen!

Het tofste Fast and Furious-personage

Iedereen heeft wel een familielid dat 'ie stiekem zou willen onterven, maar qua favoriete Fast family members verwachtten we geen verrassingen. We konden namelijk van te voren al wel raden dat jullie óf Vin Diesels Dominic Toretto óf Paul Walkers Brian O'Conner zouden uitroepen tot absolute held van de franchise. Het is uiteindelijk toch Brian O'Conner geworden! Uiteraard volgt Dom op plek twee. Benieuwd hoe Dwayne Johnson, Jason Statham, Gal Gadot en de anderen scoren? Check het hieronder! 

Fast & Furious 9 draait vanaf 1 juli in de bioscoop. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.