Expeditie Robinson 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Expeditie Robinson 2022
TVExpeditie Robinson

Schateiland: Dít smokkelden kandidaten mee naar Expeditie Robinson

|
|

Laatste update:

Deelnemers aan Expeditie Robinson moeten wekenlang afzien op een onbewoond eiland, dus proberen ze het leven vaak een béétje comfortabeler te maken. Kandidaten proberen van alles het eiland op te smokkelen, van pincetten tot lokaas én oordoppen.

Tekst: Jan-Cees Butter

Wil je niets missen? Check hier alles over Expeditie Robinson 2022

Het Expeditie Robinson-basispakket is nogal karig. Deelnemers mogen twee zwembroeken/badpakken, twee shirts (met korte en lange mouwen), twee onderbroeken, twee broeken (lang en kort), twee paar sokken én twee paar schoenen meebrengen. Tot slot mag je nog een pet dragen… Logisch dat kandidaten verwoede smokkelpogingen doen!

Oud-winnares Fatima Moreiro de Melo wist een pincet te verbergen, omdat ze het niet aankon om zich te laten harsen vóór de opnames. ‘Ik heb ‘m niet eens gebruikt!’ Fien Vermeulen wist oordopjes in haar beha te verstoppen, zodat ze rustig kon slapen.

Vitaminepillen als Heilige Graal

Aanstekers en visdraad zijn van onschatbare waarde in Expeditie Robinson, maar het échte goud is toch iets anders: vitaminepillen. Voedsel is erg schaars in het programma, en alles wat je op de been houdt is zijn gewicht in goud waard. Discjockey Eva Koreman werd bijvoorbeeld gesnapt vóór ze bruistabletten in haar vagina wilde smokkelen.

Hugo Kennis wist er wél een paar mee te krijgen, en nam er regelmatig een nibbeltje van. ‘Ik bewaarde ze als de grootste schat, en voor elke opdracht brak ik er telkens een klein stukje af. Mentaal gaf me dat een enorme boost.’

Expeditie Robinson-smokkeltips

Hugo heeft nog een aardige anekdote, die bewijst dat leven van een Robinson-smokkelaar niet eenvoudig is. ‘Je weet dat de openingsscène van Expeditie Robinson altijd in het water eindigt. Toen wij werden losgelaten waren er een paar dames die vitaminepillen in hun beha hadden. Er kwam een oranje schuim uit, jongen! Voor de productie was dat natuurlijk hilarisch!’

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson start op 29 augustus op RTL4, vanaf 20:30 uur. Hier vind je de lijst met alle deelnemers van het nieuwe seizoen! We zullen nog even goed op de kleur van het water letten als de kandidaten in de eerste aflevering in het water springen!

Dit artikel verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder