• Nieuws

Dit personage had Stranger Things bíjna niet overleefd

Dit personage had Stranger Things bíjna niet overleefd

De entertainmentbusiness zit soms vreemd in elkaar! Gelukkig maar, want anders was één Stranger Things-personage de pineut geweest, zo blijkt uit een gesprek met de Duffer Brothers.

Matt en Ross Duffer, de bedenkers van Stranger Things, werden door de Amerikaanse Chapman University uitgenodigd voor een vraag-antwoordsessie. Het duo vertelde meer over hoe de succesvolle serie tot stand kwam.

Miniserie

Eleven, de telekinetische tiener gespeeld door Millie Bobby Brown, zou het eerste seizoen van Stranger Things eigenlijk niet overleven. De Duffers bedachten Stranger Things eigenlijk als miniserie, toen korte eenmalige projecten in zwang waren. Geen enkel bedrijf durfde z’n vingers er aan te branden.

Volgens Ross Duffer hield Netflix de deur op een kier. ‘We vinden het gaaf, maar hoe zou het dan verder gaan?’ De Duffers roken een kans, en verzonnen ter plekke het uitgangspunt voor het tweede seizoen. Will zou terugkeren uit de Upside Down, maar niet helemaal jofel. Op basis van deze pitch gaf Netflix akkoord voor de serie!

Het einde van het eerste seizoen Stranger Things was al vrij mysterieus en emotioneel. In de miniserie zou de nadruk nóg meer op de ontwikkeling van Eleven liggen, die zich opoffert voor de goede zaak. 

Einde in zicht

De ontstaansgeschiedenis is behoorlijk interessant. Onlangs werden er nog meer seizoenen Stranger Things aangekondigd. De Duffers zetten toen ook al een kanttekening. Na het vierde, of vijfde, seizoen is de koek écht op. Als je weet dat het plan eigenlijk uit een miniserie bestond, en het begin van het tweede seizoen in vijf minuten uit de duim gezogen is, begrijpen we het een stuk beter!