De finale van De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De finale van De Slimste Mens
BN'ersTV

Dít is de winnaar van De Slimste Mens!

|
|

Laatste update:

Na een spannende finaleweek was het tijd voor de allesbeslissende uitzending van De Slimste Mens! Kenniskrachtpatsers Erik van Muiswinkel, Anniko van Santen en Jasper van Kuijk gingen tot het gaatje!

Erik van Muiswinkel maakte de laatste uitzendingen een sterke indruk, maar tijdens de finale had hij het erg moeilijk. Anniko van Santen en Jasper van Kuijk liepen behoorlijk uit. Philip Freriks probeerde Van Muiswinkel te troosten, maar die nam zijn verlies als een man. ‘Ze hebben het fenomenaal gespeeld’, waarna hij een applausje aan zijn tegenspelers gaf.

Gevloerd door Hoog Catharijne

Anniko en Jasper gingen met indrukwekkende scores de finale in, en beiden lieten hun breinen flink rollen. Jasper van Kuijk kreeg uiteindelijk een betrekkelijk eenvoudige vraag over ‘Hoog Catharijne’, waarmee hij de laatste seconden van Anniko wegspeelde. Jasper won dus De Slimste Mens, en hij was eigenlijk niet eens aanwezig! Kijkers morden een beetje over de makkelijke finalevraag, maar: dat hoort een beetje bij het spelletje!

Anniko van Santen en Jasper van Kuijk in De Slimste Mens

Jasper zat op dat moment in een andere studio, omdat hij mogelijk in contact geweest is met iemand die het coronavirus onder de leden had. De winnaar van vorig seizoen, Jacob Derwig, grapte dat hij ‘de trofee nu niet kon uitreiken, dus hem nog een half jaartje zou houden.’

De prijsuitreiking in De Slimste Mens

Met Jaspers overwinning eindigde alweer een seizoen van De Slimste Mens; we verwachten dat de populaire quiz eind dit jaar weer terugkeert.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder