Winnaar aan het woord van De Slimste Mens: 'Achterlijk spannend'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Winnaar aan het woord van De Slimste Mens: 'Achterlijk spannend'

Winnaar aan het woord van De Slimste Mens: 'Achterlijk spannend'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Spoiler alert: hier volgt de uitslag over de finale van De Slimste Mens, seizoen 2021/2022. 

"Achterlijk spannend", zo omschrijft acteur Jacob Derwig zijn deelname aan De Slimste Mens in een gesprek met Veronica Superguide. Derwig kreeg vanavond de trofee in handen gedrukt van zijn voorganger Lisa Loeb. Daarmee schreef Derwig geschiedenis, als de eerste acteur die ooit de finale van het KRO-NCRV-televisieprogramma heeft gewonnen. 

'Ga dan eens meedoen!' 

Jacob had naar eigen zeggen van tevoren niet verwacht dat hij het er zo goed vanaf zou brengen. “De enige graadmeter die ik had, was dat ik thuis op de bank naast mijn dochter de hele tijd goede antwoorden riep. Zij zei: 'Ga dan ook eens meedoen!’ Daarna heb ik een keer een oefenpotje gedaan met iemand van de redactie die je wegwijs maakt en tips geeft. Dat ging best aardig, maar het is zo’n verschil of je thuis op de bank zit of in de studio.'  

Hersenhelft Jacob viel uit

Aan Superguide vertelt Jacob dat hij tevreden terugkijkt op zijn deelname, maar dat hij ook weleens heeft gebibberd van de zenuwen: "De eerste aflevering wist ik niet hoe ik moest zitten of nadenken, zo achterlijk spannend vond ik het. Ik heb tijdens de reguliere afleveringen één keer in de finale gezeten, toen leek het wel alsof één hersenhelft uitviel door de zenuwen. Tegelijk vond ik het ook één van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Een cadeautje!" 

Lees verder