De Slimste Mens finale

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Slimste Mens finale

Dit is de winnaar van De Slimste Mens 2021/2022

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Spoiler alert: hier volgt de uitslag over de finale van De Slimste Mens, seizoen 2021/2022. 

Vanavond was het zover. Dé finale van het razend populaire KRO-NCRV-programma De Slimste Mens. In de zinderende finale namen schrijver Frank Heinen, columnist en verslaggever Martin Visser en acteur Jacob Derwig het tegen elkaar op.

Winnen door burlen

Een 'achterlijk spannende finale', noemde Jacob Derwig de slotaflevering van De Slimste Mens. Derwig streed met Frank Heinen om de winst. Op een gegeven moment hadden de twee slechts één seconde verschil: 60 voor Jacob en 61 voor Frank. Op het laatste moment viel dan toch het doek voor Frank, bij een vraag over 'burlen': het oergeluid van herten. Jacob Derwig ging er tot slot met de winst vandoor. Daarmee is hij de eerste acteur ooit die De Slimste Mens ooit heeft gewonnen. 

De Slimste Mens-winnaars 

Jacob mag zich scharen in het rijtje eerdere winnaars, met Lisa Loeb, Astrid Kersseboom, Marieke van de Zilver, Rob Hadders, Peter Hein van Munnigen, Roelof de Vries, Sander Schimmelpenninck, Diederik Smit, Angela de Jong, Klaas Dijkhoff en George van Houts.

Jacob gaf nog een dankwood: "Het zou ontzettend fijn zijn als u weer kaartjes koopt voor het theater. We hebben u nodig. Ik draag deze op aan mijn dochter die uiteindelijk nog veel slimmer is dan ik. Zij zei: 'Doe nou een keertje mee.' En daar sta ik." 

De aankomende zomer van 2022 is De Slimste Mens opnieuw te zien.  

Lees verder