Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens

Door Isabel Ockers
Phillip Freriks

Presentatrice Anniko van Santen en cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jasper van Kuijk zijn dit seizoen de finalisten van de populaire kennisquiz De Slimste Mens. Tijdens het eindspel in de halve finale, die donderdagavond te zien was, werd mediajournalist Rob Goossens uitgeschakeld door Van Muiswinkel.

Morgen Finale

Van Santen was al verzekerd van een plek in de finale omdat zij eerder de hoogste score van het seizoen behaalde. De finale van het programma is vrijdagavond te zien op NPO 2.

Te zien op tv-scherm door coronabesmetting

Van Kuijk zorgde deze week nog voor een Slimste Mens-primeur door als eerste kandidaat ooit "als tv-scherm" mee te doen. Hij speelde opnieuw mee vanuit een aparte studio omdat iemand in zijn familie ten tijde van de opnames corona had opgelopen.

All Stars-seizoen

De Slimste Mens, al jaren een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie, is dit jaar toe aan zijn twintigste seizoen. Net als voorgaande jaren is Phillip Freriks weer de presentator van dienst. Vanwege het jubileum werd voor NPO Start ook een zogeheten All Stars-editie gemaakt. Daarin keerden de beste kandidaten van de afgelopen jaren terug.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.