Dit is de beste film op tv vanavond: Prometheus

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Prometheus

Dit is de beste film op tv vanavond: Prometheus

|
|

Laatste update:

De Oscar-genomineerde regisseur Ridley Scott (Gladiator, Black Hawk Down) maakte deze machtige prequel van de Alien-filmreeks.

Verhaal

In Prometheus worden over de hele wereld ontdekkingen gedaan die het bestaan van de scheppers lijken aan te tonen. De gevonden symbolen wijzen op een planeet gelijk aan die van ons, maar dan in een enorm afgelegen sterrenstelsel. 

Een expeditie reist met het ruimteschip Prometheus richting de duistere uithoek van het universum om de aanwijzingen te onderzoeken. De missie wordt geleid door wetenschappers Shaw en Holloway, die ieder hun eigen doel voor ogen hebben. Na een lange ruimtereis vinden ze bij aankomst op de planeet de lijken van mensachtige wezens. De huiveringwekkende gebeurtenissen die daarop volgen, leiden tot een strijd op leven en dood waarvan de uitkomst bepalend is voor het lot van de gehele mensheid.

Cast & recensie

Met een topcast bestaand uit onder anderen Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Noomi Rapace en Guy Pearce. Regisseur Scott kan niet kapot sinds hij het sciencefictiongenre opnieuw uitvond met Alien (1979). Prometheus is te interpreteren als een prequel op die klassieker. Hij begint met de allure van 2001: A Space Odyssey (1968), waarin eveneens terug wordt geblikt op de oorsprong van de mensheid. Daarna begint de ruimtereis naar een planeet, waar die te vinden zou zijn. Fassbender excelleert binnen machtige decors als de ‘levende’ robot met al dan niet een dubbele agenda.

Je ziet Prometheus vanavond om 22:45 op RTL 5.

Lees verder