• Nieuws

Disney stelt Star Wars uit, releasedatum voor Aladdin

Disney stelt Star Wars uit, releasedatum voor Aladdin

Star Wars: Episode IX, de afsluiter van de nieuwe trilogie die begon met The Force Awakens, is uitgesteld. De film stond gepland voor mei 2019, maar verschijnt een half jaar later, rond 20 december. Er is ook goed nieuws: Disney maakte de releasedatum voor Aladdin bekend!

Gisteren kwam ook naar buiten dat J.J. Abrams de film zal schrijven en regisseren. Samen met scenarist Chris Terrio begint Abrams op nul, nadat eerder Colin Trevorrow van Episode IX werd gehaald. Waarschijnlijk heeft het uitstel van de Star Wars-film met deze stoelendans te maken.

Bericht wordt geladen...

Concurrentie

Bewust of niet, Disney kondigde het uitstel aan terwijl de halve wereld naar de presentatie van de nieuwe iPhone gaapte. Het is goed mogelijk dat andere studio’s binnenkort óók hun releaselijst aanpassen. Niemand heeft zin om in de bioscoop te concurreren met een Star Wars-film!

Door de verandering kan de sequel van Wonder Woman (13 december 2019) bijvoorbeeld in de problemen komen, en ook de nieuwste Bond-film verschijnt slechts een paar weken eerder.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Disney-datums

Tegelijk met het verschuiven van Episode IX, werd er meer over een aantal Disney-films bekend. Aladdin, van Guy Ritchie, met o.a. Will Smith en Marwan Kenzari verschijnt in de plaats van Star Wars in mei 2019.

Christopher Robin, over het hoofdpersonage van Winnie The Pooh als volwassen man, werd aangekondigd voor een release in augustus 2018. Deze film is overigens niet te verwarren met Goodbye Christopher Robin dat op 22 maart 2018 uitkomt.

Artemis Fowl, de film over een jeugdig genie dat magische feeën chanteert om zijn vader te redden, staat genoteerd voor augustus 2019. Artemis Fowl wordt wel gezien als de ‘anti-Harry Potter’, en is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Eoin Colfer.

Bericht wordt geladen...