Disney heeft aankoopbedrag Star Wars al terugverdiend!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Disney heeft aankoopbedrag Star Wars al terugverdiend!

Disney heeft aankoopbedrag Star Wars al terugverdiend!

|
|

Laatste update:

Toen Disney in 2012 Lucasfilm overnam, en de rechten op Star Wars kreeg, stond de wereld versteld. Het bedrijf met de muis legde ruim 4 miljard dollar neer in de deal, en het heeft ze geen windeieren gelegd. Met het succes van The Last Jedi heeft Disney de investering officieel terugverdiend!

De Star Wars-films die na de overname gemaakt zijn; The Force Awakens, Rogue One en The Last Jedi hebben samen 4,5 miljard dollar opgebracht, en de teller loopt nog. Dáár betaalt Captain Phasma dus haar overdadige platina harnas van!

Het maken van de films kostte natuurlijk ook veel geld (een slordige 600 miljoen), en die kosten zijn er nog niet van afgetrokken. Anderzijds: de opbrengst van 4,5 miljard bestaat uitsluitend uit bioscoopkaartjes! Disney verdient ook karrenvrachten aan Star Wars-speelgoed, -pretparken, -games, -lampenkappen, -tandenborstels, -bobbleheads, etcetera.

Star Wars 4 ever

Voorlopig komt er nog geen eind aan nieuwe Star Wars-films en snuisterijen. De Han Solo-spin-off Solo: A Star Wars Story staat (ondanks wat tegenslagen) nog steeds gepland voor mei 2018. In mei 2019 verschijnt Episode IX, waarmee de huidige trilogie wordt afgesloten.

Er gaan geruchten dat de premiejager Boba Fett in 2020 aan de beurt is voor een eigen spin-off. Onlangs werd aangekondigd dat The Last Jedi-regisseur Rian Johnson de eerste film in een nieuwe Star Wars-trilogie maakt. 2021 zou in dat geval best een reële optie zijn!

Lees verder