Drama in Hollywood: Han Solo-regisseurs ontslagen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Drama in Hollywood: Han Solo-regisseurs ontslagen!

Drama in Hollywood: Han Solo-regisseurs ontslagen!

|
|

Laatste update:

Regisseurs Phil Lord en Christopher Miller zijn ontslagen bij de Star Wars-film over ruimtepiraat Han Solo. Dit melden Variety en The Hollywood Reporter.

‘Creatieve verschillen’

Het lijkt erop dat het duo er niet uitkwam met productiemaatschappij Lucasfilm. "Phil Lord en Christopher Miller zijn getalenteerde filmmakers die een ongelofelijk team hebben verzameld, maar het is duidelijk geworden dat we verschillende creatieve visies hebben met betrekking tot de film en daarom hebben we besloten onze samenwerking te beëindigen”, aldus Lucasfilm.

Lord en Miller dragen dezelfde reden aan: “Normaal houden we niet van de term ‘creatieve verschillen’, maar in dit geval is dit cliché de waarheid.”  

Ontslagen

Maar is dat wel zo? Volgens bronnen van entertainmentwebsite Variety is het duo namelijk ontslagen. Lord en Miller zouden al vanaf dag één in de knoop liggen met de crew. Hun benadering van het karakter Han Solo zou vooral komisch zijn, terwijl scriptschrijver Lawrence Kasdan (van The Empire Strikes Back) steeds benadrukte dat Solo sarcastisch is en niet grappig. Daarnaast kregen ze van producer Kathleen Kennedy niet dezelfde vrijheid als bij hun andere films.

Hoe verder?

Lord en Miller regisseerden onder andere films als 21 en 22 Jump Street en The Lego Movie. Na het succes van deze films werden ze in juli 2015 aangesteld door Lucasfilm om het verhaal van bad boy pur sang en Star Wars-held Han Solo te gaan verfilmen. Naast Alden Ehrenreich als Han Solo, werden Emilia Clarke, Woody Harrelson en Donald Glover ook gecast. Wie de film nu gaat regisseren wordt binnenkort aangekondigd. Vooralsnog gaan de geruchten dat A Beautiful Mind-regisseur Ron Howard het stokje gaat overnemen.

Lees verder