Zangeres Halle Bailey tijdens de Grammy Awards 2019

Veronica Superguide logo
Zangeres Halle Bailey tijdens de Grammy Awards 2019

Disney haalt uit naar haters na casting zwarte Kleine Zeemeermin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Betaalkanaal Freeform, een zusterbedrijf van Disney, laat in een open brief op Instagram van zich horen nadat het bakken met kritiek over zich heen kreeg. Vele Disney-fans vinden het namelijk niet kunnen dat de 19-jarige zwarte actrice slash zangeres Halle Bailey De Kleine Zeemeermin Ariel gaat spelen in Disney's live-action-remake. 

Vorige week maakte Disney bekend dat Halle Bailey Ariel gaat spelen. Al snel ontstond er op twitter een hashtag, #NotMyAriel, waarin veel haters lieten weten dat een zwarte Ariel echt niet kan. Nee, ze moet een blanke, roodharige vrouw met blauwe ogen zijn. Freeform haalt nu keihard uit naar deze mensen.Enkele #NotMyAriel-reacties:

Reactie Disney

"Ja. De originele auteur van The Little Mermaid was Deens. Ariel is een zeemeermin", schrijft Freeform. "Ze leeft in een onderwaterrijk in internationale wateren en kan dus overal heen zwemmen waar ze wil. Maar laten we voor het argument even zeggen dat Ariel ook Deense is", gaat het Disney-bedrijf verder. "Deense zeemeerminnen kunnen zwart zijn, omdat Deense mensen ook zwart kunnen zijn." 

De Kleine Zeemeermin is fictie

Freeform bijt nog even verder van zich af en sluit af met de woorden: "Zwarte Deense mensen, en meermin-mensen, kunnen genetisch gezien ook rood haar hebben. Maar, spoiler alert, het personage van Ariel is fictie."Lees hieronder de volledige reactie van Freeform:

De nieuwe versie van De Kleine Zeemeermin moet ergens in 2020 uitkomen in de bioscoop. 

Lees verder