Disney geeft Toy Story, Frozen én Zootopia vervolgen!

Als je een liefhebber bent van Disney Pixar films kun je je schrap zetten. Gisteren heeft Disney-topman Bob Iger bekendgemaakt dat we drie nieuwe vervolgen van hun allergrootste hits kunnen verwachten! 

Door Noah de Bruijn
Toy Story 4

Een nieuw speelgoedverhaal

Cowboy Woody mag er in de laatste Toy Story-film dan wel vandoor zijn gegaan met zijn vriendin Bo, de verhaallijn over het levende speelgoed wordt doorgetrokken en gaat te zien zijn in een nieuwe film. De filmreeks bestaat al uit vier delen en een zekere spin-off over de astronaut Buzz Lightyear. Dat Toy Story het nog goed doet was te zien aan de opbrengsten van het vierde deel, dat meer dan 1 miljard dollar in het laatje van Disney bracht.

Frozen en Zootopia

Twee jaar sinds het laatste deel mag ook Frozen aan een uitbreiding van de reeks geloven. Net zoals Toy Story 4 gingen de eerste en de tweede Frozen-film over de miljardengrens, waar maar weer uit blijkt dat de reeks razend populair is. Wat dat betreft niet gek dus dat Disney topman Bob Iger gisteren bekendmaakte dat de derde film onderweg is. Tot slot komt er ook een nieuwe Zootopia. Het eerste deel van de dierenfilm stamt al uit 2016 en was volgens het bedrijf aan een vervolg toe. De verdere details van deze en de twee eerder genoemde films volgen nog.

Beleef de wereld van Avatar

Ook leuk voor de pretparkfanaten: na het succes van het tweede deel van Avatar is het binnenkort ook mogelijk om de wondere wereld van de Na’vi in het echt te beleven. In het Disneypark in Florida was dit al mogelijk, maar Bob Igor kondigde aan dat er op de locatie in Californië ook een Avatar-attractie gebouwd gaat worden. 

Bron: ANP/Veronica Superguide