Rick Kirkham in Tiger King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rick Kirkham in Tiger King op Netflix

Discovery's Dplay komt met Tiger King ‘opvolger’ over ‘de echte Joe Exotic’

|
|

Laatste update:

Discovery komt volgende maand met een soort van Tiger King-'opvolger'. In Surviving Joe Exotic klapt één van de hoofdrolspelers uit de Netflix-docu, tv-producer Rick Kirkham, uit de school over 'de echte Joe Exotic'.

Je kunt je Kirkham waarschijnlijk nog wel herinneren. Hij komt meerdere keren aan het woord in de bizarre Netflix-reeks en vertelde daar ook al over zijn vervreemdende samenwerking met Joe en het gestoorde leven in de tijgerdierentuin. "Ik wist meteen dat het geen goed persoon was", zegt Kirkham in gesprek met Dplay, Discovery's streamingdienst.

Vluchten

Kirkham produceerde de filmpjes voor Joe's eigen zender en zou ondertussen een realityserie mogen schieten. Wie de docu zag, weet dat dit aan alle kanten in de soep liep. "In eerste instantie mocht ik hem graag", zegt de producent over Joe. "Hij was echt een persoonlijkheid en leuk om mee om te gaan. Maar dat veranderde na een paar maanden toen ik de echte Joe Exotic leerde kennen." Uiteindelijk sloeg Kirkham zelfs op de vlucht na de beruchte brand - die veel beelden verwoestte - en zijn ruzie met Joe.

Nieuw leven

Surviving Joe Exotic laat zien hoe Kirkham zijn nieuwe leven, met vrouw in Noorwegen, vormgeeft. Het gaat hier naar eigen zeggen om zijn laatste Tiger King-interview ooit. "Dit is Rick Kirkham’s laatste interview over wat er werkelijk plaatsvond in de vermaarde G.W. Zoo en laat nooit eerder vertoonde beelden zien van materiaal dat de brand overleefde", kondigt Discovery aan.

Tiger King-toekomst

Tiger King-fans slash ramptoeristen kunnen uitkijken naar nog veel meer films, series en docu's. Het is nu al een beetje te veel om echt zicht op te krijgen, maar we weten in ieder geval dat cultacteur Nicolas Cage in de huid van Joe gaat kruipen voor een Tiger King-serie en dat is wat ons betreft het absolute hoogtepunt. De makers van het Netflix-origineel richten hun pijlen ondertussen op het illustere illusionistenduo Siegfried & Roy voor een nieuwe docu. En Bassie & Adriaan willen daar best aan meewerken!

Surviving Joe Exotic is vanaf vrijdag 5 juni te zien op Dplay.

Lees verder