The Lord of the Rings: Return of the King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lord of the Rings: Return of the King

Deze fouten zitten in The Lord of the Rings

|
|

Laatste update:

The Lord of the Rings is zonder twijfel een van de beste trilogieën ooit gemaakt, maar dat betekent niet dat er geen productiefoutjes in de filmreeks zitten. We zetten er – met een beetje pijn in ons hart – een aantal voor je op een rij!

Verplaatsende hand

De sterfscène van Boromir is hartverscheurend, maar heeft ook een klein continuïteitsfoutje. In het shot vanuit Boromir’s oogpunt zien we dat hij de hand op de schouder van Aragorn heeft gelegd, wat een logische keuze is aangezien de twee elkaar goed kennen. Helaas is de hand verdwenen als we Aragorn van dichtbij zien.

Verdwenen broodkruimels

Halverwege Return of the King zien we hoe Gollum ervoor zorgt dat Frodo zich tegen Sam keert. Dat komt allemaal door wat broodkruimels die hij op de mantel van Sam plaatste. De kruimels lijken helaas de hele tijd te verdwijnen en weer tevoorschijn te komen. Je zou toch denken dat Frodo de kruimels continu wil zien, aangezien het leidt tot het vertrek van Sam…

Bewegend litteken

Frodo krijgt in Return of the King een diep litteken in zijn gezicht. Het litteken lijkt zich alleen over zijn hele gezicht te verplaatsen. Er zaten misschien wel weken tussen de scènes waar hij dat litteken hoort te hebben. Het is dan ook meer dan logisch dat de make-up artiest soms de kluts kwijtraakte over waar de wond oorspronkelijk zat.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:   

Dood of niet?

De scènes met Shelob, de gigantische spin, hebben meerdere productiefoutjes. Zo is in meerdere shots te zien dat Elijah Wood (Frodo) een harnas draagt als hij wacht tot de spin hem komt oppeuzelen. Ook is er een moment dat Frodo dood lijkt doordat hij versteend is door Shelob. Soms vergeet Elijah dat even en zien we dat zijn ogen in het ene shot open zijn en in de andere gesloten.

Deze fouten zitten in The Lord of the Rings

Opgeblazen tent

We leren de hobbits Merry en Pippin eerst kennen als ze wat vuurwerk van Gandalf afsteken. Ze doen dit in een tent waar allerlei ander vuurwerk en spullen instaan. Het afgestoken vuurwerk neemt de tent mee, maar opeens zijn ook alle andere dingen uit de tent verdwenen. Net alsof de inhoud van de tent ook is opgeblazen.

De ring verandert van vinger

Als Frodo wordt aangevallen door Boromir is hij zo bang dat hij de ring om doet, waardoor hij onzichtbaar wordt. In alle paniek doet hij de ring om zijn middelvinger, maar later zien we dat hij de ring om zijn wijsvinger draagt. Dit zal een klein continuïteitsfoutje zijn, want Frodo ziet er veel te bang uit om de ring snel van vinger te wisselen met de kans om zichtbaar te worden voor Boromir.

Wil je meer productiefoutjes ontdekken? Onlangs hebben we ook de fouten in Harry Potter en Home Alone voor je op een rijtje gezet. 

Lees verder