Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek
OphefJinek

Déze BN'ers hadden ruzie met Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Eva Jinek is niet vies van een confrontatie hier en daar, zo kregen we laatst weer te zien toen ze 'mondkapjesprofiteur' Camille Van Gestel tussen neus en lippen door een hufter noemde. Déze BN'ers kregen het ook al eens aan de stok met Eva en haar vlijmscherpe, verbale fileermes.

Eva vs. Johan Derksen

Oké, 'ruzie' is een groot woord, maar toen Johan Derksen jaren geleden bij Eva aanschoof op haar toen nog véél te lange bank, werd het wel extreem ongemakkelijk. Het leek wel alsof we in een soort therapiesessie waren beland. Johan, die toentertijd in de clinch lag met veel mensen (what's new), maar ook met zijn oude blaadje VI, kreeg meerdere vegen uit de pan van Dr. Eva. "Waarom heb je altijd ruzie?", vroeg ze zich een paar keer hardop af. Op een gegeven moment was de Snor er ook wel een beetje klaar mee en riep hij gekscherend: 'Zoek je ruzie ofzo?'

Eva vs. Martijn Koning

We kunnen ons allemaal nog wel herinneren hoe Thierry Baudet een tijd terug wegliep bij Jinek nadat cabaretier Martijn Koning 'm aan een harde roast onderwierp. Net na de uitzending zou het helemaal zijn losgegaan tussen Eva en Martijn, die niet meer welkom is in Eva's programma. Later ging er nog van alles mis tussen de twee. Martijn kwam met scheldwoorden, deelde appjes tussen hem en een Jinek-redacteur terwijl Eva ook flink in de verdediging schoot en kenbaar maakte dat ze zich nogal genaaid voelde door Martijns roast. Volgens haar ging deze actie nogal ten koste van de reputatie van haar programma.

"Ik heb maar een ding en dat is mijn reputatie. Dat is het enige wat ik heb. Je kunt een reputatie hebben van twintig jaar en dat kan in tien seconden weg zijn door iets wat verkeerd gaat in een liveprogramma", zei ze er later over in Boerderij van Dorst.

Eva vs. Mart Smeets

Jaren gelden presenteerde Eva nog het WNL-programma Eva Jinek op Zondag. Oude baas Mart Smeets zat ook ooit in de uitzending en Eva confronteerde 'm met een van zijn uitspraken uit een van z'n boeken. Dat er veel 'meisjes en jongens in Hilverusm rondlopen die alleen nog maar van de autocue kunnen lezen'. "En daar ben jij ook een kind van", beet Mart haar toe. Dat moet je niet tegen Eva zeggen. Een nieuwsuitzending maken zonder autocue is gewoon geen doen, zei ze. En Eva - die jarenlang voor het NOS Journaal werkte - kan het weten. "Nee, schat. Het kan ook gewoon zonder", hield hij minachtend vol. De twee kwamen er natuurlijk helemaal niet uit en het werd een ongemakkelijke zondagochtend...

Eva vs. Jan Roos

Jan Roos, toentertijd nog aspirant-politicus, kreeg het jaren geleden al eens aan de stok met Eva. Zij en Jeroen Pauw - ze deden duo-presentatie in aanloop naar verkiezingen - lieten een compilatie zien van Jans werk voor PowNed. Dat kon hij niet hebben. Er ontstond een discussie en op een gegeven moment sneerde hij naar Eva dat ze niet echt een journalist is want 'dan moet je enige vorm van objectiviteit hebben'. Eva ging even hard-tegen-hard! "Leg gewoon op tafel wat het probleem is", riep ze stellig. "Dan hoeven we niet zulke wijverige verwijten te maken! Gewoon zeggen wat er aan de hand is!" Shots fired.

Eva vs. Jules Deelder

Eva beleefde een nogal surrealistische uitzending toen Jules Deelder een keer bij haar aan tafel zat. De inmiddels overleden dichtlegende gedroeg ze als een recalcitrant kind en schreeuwde regelmatig door iedereen heen. Ook spuugde hij etensresten over tafel. Eva kon het niet meer aanzien en greep in: "Jules, alsjeblieft. Als het zo doorgaat, wil ik dat het ophoudt. Hier aan tafel is een bepaalde basisbeleefdheid. Ik bepaal dat."

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder