Deze 6 datingshows zijn best wel ziek (maar dat maakt ze niet minder entertaining)

Veronica Superguide logo
Deze 6 datingshows zijn best wel ziek (maar dat maakt ze niet minder entertaining)

Deze 6 datingshows zijn best wel ziek (maar dat maakt ze niet minder entertaining)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Tuurlijk, er is niets mis met een leuke datingshow. Het begon met shows als Op Goed Geluk, met de waaier die omlaag ging. En dan heb je shows als First Dates. De eerste kennismaking, het gesprek dat maar moeilijk op gang komt, zij praat teveel over haar werk, hij teveel over zijn kat… Leuk joh. En heel onschuldig. Maar je hebt ook datingshows die wat ver gaan. We hebben er een paar voor je onder elkaar gezet.

The Proposal

De spin-off van The Bachelor. In deze show kiest een man of vrouw een gewillig slachtoffer uit een groep vrijgezellen. Waar The Bachelor een volle twee maanden aan het filmen waren tot er een koppel was gevormd, pakt The Proposal het wat vlotter aan. Iedere show duurt een uur, inclusief reclames. Tien vrijgezellen vechten om uitgekozen te worden, en een badkledingronde wordt niet geschuwd. Aan het einde is er ‘the proposal’, wat van alles kan zijn. Een reis, een date, of (gruwel) een huwelijksaanzoek.

Ex on the Beach: Double Dutch

Bijzondere types verzamelen zich bij Ex on the Beach… Dat krijg je als de premise van de show is: “Acht hete, sexy singles vertrekken naar een paradijs voor een zomer vol liefde…” om vervolgens te worden overvallen door de komst van een ex. Binnen het programma komt steeds een andere ex-partner, op een onaangekondigd moment, de sfeer verprutsen. Soms is het een ex met ludevu, soms een ex die blijkbaar door de producent naar binnen is gepraat en vervolgens oog in oog komt te staan met testosteron-bommen. Je bent vooral blij dat het hele spul ver weg op een eiland zit. 

Room Raiders

Weet je nog? Een single kiest uit drie vrijgezelle jonge mannen of vrouwen. Maar de manier om de vrijgezellen te leren kennen maakt de show. Alle drie worden ze uit hun huis gehaald, in een busje gegooid en dan mag de single de slaapkamers gaan bekijken. Op basis van de hoeveelheid vieze onderbroeken, posters van Justin Bieber aan de muur en boeken in de kast mag de single kiezen. En aangezien het hier gaat om tieners kun je raden hoe de kamers er uitzien. En alles wordt getoond. Genânt 2.0. Dave Roelvink aapte na met Dirty Dates, maar Room Raiders was mooi de O.G., de eerste. 

Date My Mom

Wie kan je beter pitchen dan je eigen moeder? Dat moeten de makers hebben gedacht. Een single gaat met drie moeders van vrijgezellen op date, waar ze vervolgens wordt verteld hoe geweldig hun kroost is. Of het een beetje raar is dat moeders hun dochters gaan verkopen aan een man die waarschijnlijk het met hun dochter gaan doen? Best wel ja. En het is MTV met tieners uit de VS, dus jongens verkondigen trots dat ze een slimme meid willen, die niet oppervlakkig is en mét grote borsten. En de meiden zitten vol misplaatste zelfoverschatting.

Dating in het Donker

Drie vrijgezelle vrouwen en drie vrijgezelle mannen daten, letterlijk, in het donker. Het diepzinnige idee erachter is dat mensen op deze manier niet kiezen op basis van het uiterlijk, maar het innerlijk. Het levert veel gestuntel op met wijnglazen en stoelen, en ook wat vreemd gefriemel aan elkaars gezicht en andere delen.

Adam zkt. Eva

Dit programma was er zo eentje waar je langs zapte en dan dacht ‘WTF was dat?’ Want het concept was in essentie: In je blote doos of piel op een strand lopen en dan wachten tot er vrijgezellen ‘aanspoelen’ waar je mee mag daten. Gut. Met een camera erbij uiteraard. Waarom je mee zou doen aan zo'n programma als Adam zkt. Eva? Hele goede vraag. Egaal bruin worden? Dat is de enige reden die wij kunnen noemen. De makers snappen we wel, het werd gluur-tv op z’n best (of slechtst). 

Lees verder