• Nieuws

Depp’s piratencarrière voorbij? Pirates-schrijver bevestigt reboot

Depp’s piratencarrière voorbij? Pirates-schrijver bevestigt reboot

De geruchten dat Johnny Depp zijn piratenhoed aan de wilgen kan hangen worden steeds sterker. Stuart Beattie, één van de schrijvers van de eerste Pirates Of The Caribbean, heeft bevestigd dat de serie gereboot wordt... zónder Captain Jack Sparrow! Gelukkig blijven Depps raarste, leukste en meest excentrieke rollen voor altijd bestaan.  

De schrijver, die medeverantwoordelijk is voor de hoofdrolspelers uit de populaire piratenfilms, bevestigde tegenover DailyMailTV dat Depps dagen als dekselse Disney-zeeduivel erop zitten…

Toen de interviewer begon over de geruchten over het afscheid van Depp, knikte Beattie bevestigend, en vertelde hij dat de acteur ‘een succesvolle periode heeft gehad met het personage’. Volgens Beattie gaat Depp waarschijnlijk ‘de geschiedenisboeken in als Jack Sparrow. Dit is de rol die mensen met zijn naam zullen blijven associëren’.

Ee-yo captain Jack

Hoewel Beattie zelfs niet betrokken is bij de ‘reboot’ van het Pirates-universum, heeft hij credits (samen met Terry Rossio, Ted Elliott en Jay Wolpert) voor de personages die sinds The Curse Of The Black Pearl in de films zitten. De kans dat hij op de hoogte is over wat er met ‘zijn’ personages gebeurt, is dus behoorlijk reëel. Aan de andere kant: Beattie heeft na de eerste Pirates nooit meer aan een film uit deze serie meegewerkt...

Bericht wordt geladen...

De schrijver/regisseur líjkt wel goed op de hoogte: volgens Beattie kloppen de geruchten dat Rhett Reese en Paul Wernick werken aan de Pirates-reboot. Dit duo schreef onder anderen Zombieland, Deadpool en de sequel én het aankomende actiespektakel 6 Underground.

Hoewel het er dus sterk op lijkt dat Johnny Depp écht klaar is bij Disney, en laten we eerlijk zijn: zijn gedrag past niet altijd even goed bij dat bedrijf, is hij nog wel welkom in de ‘Wizarding World van Harry Potter’.