• B&B vol Liefde

Denise gaat los op B&B Vol Liefde-makers

Door Emma de Wijer
Denise B&B Vol Liefde

Denise's avontuur in B&B Vol Liefde leidde niet naar de liefde, maar naar een pittige strijd tegen de makers van het realityprogramma. En die strijd geeft ze nog niet op: de realityster gaat hélemaal los op het productiebedrijf.

Grensoverschrijdend gedrag

De B&B-eigenaresse kijkt niet bepaald met een positief gevoel terug op haar deelname aan het realityprogramma. Ze liet eerder weten dat ze tijdens de opnames van B&B Vol Liefde een melding had gemaakt van een voorval. ''Onder het excuus van drank komen mannen nog steeds weg met bepaald gedrag", zo schreef ze. Deze melding zou totaal niet serieus genomen zijn.

Cynische video

Denise komt nu terug op deze melding en hoe de makers met haar zijn omgegaan. Ze vertelt dat ze een contract heeft getekend met de zender en het productiebedrijf. "Waarin onder andere staat dat ik me niet negatief mag uiten over het programma, andere deelnemers of mensen die er werken". Daarom heeft ze besloten om een video op te nemen waarin ze 'met een positieve toon' over het programma praat. Uiteraard hartstikke cynisch, want de B&B-eigenaresse heeft nog een appeltje te schillen met de productie van het programma. 

Verzonnen verhaallijnen

Er worden persoonlijkheden gecreëerd door de makers, claimt Denise. Ze verzinnen een verhaallijn en koppelen die aan een gezicht. "Zoals bijvoorbeeld aan mij', verduidelijkt ze. "De voice-over dikt de gemaakte verhaallijn aan met een grapje en dit alles lokt reacties uit van kijkers." Denise zegt dat je als deelnemer genoodzaakt bent de regie over jezelf over te geven aan het productiebedrijf, terwijl je van tevoren nooit de impact daarvan kunt inschatten. Daarbij krijg je helemaal geen voor- en nazorg. En dat valt haar bijzonder zwaar. 

'Te ver gegaan'

Denise richt zich tot slot tot de persoon die op het matje is geroepen voor zijn gedrag. Het is nog altijd onduidelijk wie de persoon is die grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond. Dave ontkent haar uitlatingen in ieder geval. "Bedankt dat je te ver bent gedaan. Zonder jou hadden we nooit zo veel leermomenten gehad. En hadden we nooit al deze verbeterpunten met elkaar kunnen bespreken", zegt ze op een sarcastische toon. Ze vervolgt: "Het was niet netjes hoe je mij hebt behandeld. Maar ik heb jouw les eerlijk gezegd niet willen missen. Want het heeft me zoveel geleerd en me zoveel laten groeien als persoon, dat je mij niet hebt kunnen beschadigen maar hebt laten groeien. Dus, bedankt daarvoor."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.