De finalisten van De Slimste Mens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De finalisten van De Slimste Mens

De Slimste Mens-winnaar Marieke van de Zilver reageert op kritiek

|
|

Laatste update:

RTL Nieuws-journalist Marieke van de Zilver won gisteren de wintereditie van De Slimste Mens en nam daarmee het felbegeerde stokje over van de vorige winnaar, Rob Hadders. Niet iedereen zal even blij zijn met deze 'fanatieke' winnares. "Veel mensen vonden me vreselijk."

Dit vertelt Mariek vandaag in gesprek met het AD. Ze kreeg online nogal wat shit over zich heen. Velen ergerden zich de afgelopen wekend aan de journaliste omdat ze 'te fanatiek' zou zijn. "Ik ben nu eenmaal niet van het meedoen is belangrijker dan winnen."

Kritiek

Marieke verbaasde zich dat mensen echt de moeite namen haar online op te zoeken om vervolgens berichtjes te sturen. "Zeker negatieve. Hou dan gewoon lekker je mond, ha ha." Het overkwam ook de andere finalisten, Khalid Kasem en Marc de Hond. "Khalid en Marc de Hond kregen ook wat negatieve berichten op Twitter. Marc zou te veel over zijn handicap hebben gesproken. Ja, zo is er altijd wat."

Social-mediacommentaar

Raakte al die negatieve comments haar? "Nou, ik probeerde wel ver van al die sociale-mediacommentaren weg te blijven", legt Marieke uit. "Veel mensen vonden me vreselijk. Sommigen vonden me zelfs een bitch. En ik kreeg ook veel positiefs te horen hoor. Ik keek een keer een aflevering met goede vrienden. Riepen ze: ‘We vonden je juist sympathieker overkomen dan in het echt’. Best een leuk grapje, toch?’"

Op twitter bedankt Marieke nog even de mensen die wél positief reageerden!

Lees verder