• TV

Hoera! De Slimste Mens viert jubileum met extra editie

De Slimste Mens

Het kijkcijferkanon De Slimste Mens viert het twintigste seizoen met niet één, maar twee reeksen. KRO-NCRV gaat naast de normale afleveringen ook een online-serie uitzenden. Dat belooft dubbel zoveel pittige vragen om je hersenen te laten kraken!

Wat gaat die online-serie dan anders doen? We krijgen nóg meer te zien van de slimme oud-finalisten van het programma. Zo strijden onder andere Francis van Broekhuizen, Jeroen Kijk in de Vegte en Klaas Dijkhoff voor een plekje in de felbegeerde finale van De Slimste Mens: All Stars. En natuurlijk zal ook deze versie gepresenteerd worden door Philip Freriks en hoeven we Maarten van Rossem ook niet te missen.

All Stars

In totaal gaan zestien oud-finalisten op de deelnemersstoelen zitten om een paar lastige vragen voorgeschoteld te krijgen. En ook dat wordt nét iets anders aangepakt. Waar we in de reguliere afleveringen drie deelnemers zien ploeteren, zijn dat in de online-versie maar liefst vier kandidaten! De winnaars van elke aflevering mogen nog één keer proberen om de titel Slimste Mens te bemachtigen in de finale op 19 augustus. 

Jan Rot

Het afgelopen seizoen van De Slimste Mens was dan nog geen jubileumseizoen, maar had wel een bijzonder tintje. Muzikant Jan Rot mocht namelijk voor de tweede keer meedoen aan het quizprogramma, nadat hij de finale in 2012 verloor. Hij was ongeneeslijk ziek en zijn laatste wens was om nog eens op de stoel plaats te nemen, waar het programma een uitzondering voor wilde maken. Jan Rot overleed later aan de gevolgen darmkanker

De Slimste Mens: All Stars is vanaf 22 juli op NPO Start te bekijken. De reguliere reeks zal vanaf 11 juli van start gaan op NPO2.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP