De Oranjezomer komend seizoen niet door Wilfree Genee gepresenteerd

Doordat we in december van het WK hebben kunnen genieten is het moeilijk voor te stellen dat er weer een Oranjezomer voor de boeg ligt, maar toch is het zo. Maar wie zich verheugt op heerlijke zomeravonden met Wilfred, René en Johan moeten we helaas teleurstellen. SBS6 pakt het de komende zomer even anders aan.

Het oude team van de Oranjezomer
© Talpa

Terwijl er voor zover we kunnen inschatten nog onderhandeld wordt tussen de mannen van Vandaag Inside en hun broodheer Talpa, ligt er in elk geval al één grote wijziging op stapel in hun agenda. De Oranjezomer, de zomervervanging van Vandaag Inside, zal het aankomende zomer zonder Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen moeten stellen. De Oranjezomer was voor het laatst te zien in de zomer van 2021. Die fijne zomer dat corona even niet leek te bestaan en er weer wat sportevenementen plaatsvonden.

Sportzomer

Maar nu corona echt lijkt te zijn verbannen uit onze levens, wordt het ook weer een ouderwets mooie sportzomer. Niet alleen wordt er geraced in de Formule 1 en wordt er door de vrouwen gevoetbald op het WK, ook hebben we de Tour de France en Wimbledon om naar uit te zien. En dat allemaal in juli en augustus. Het eerstvolgende grote mannenvoetbaltoernooi is dan weer in de zomer daarna met het EK in Duitsland.

Zomerstop

Terwijl ze tijdens de laatste Oranjezomer in de roerige zomer van 2021 bijvoorbeeld nog getuige waren van de moord op Peter R. de Vries, besluiten de heren er deze zomer even tussenuit te gaan. Aan het einde van dat laatste seizoen waren zowel René als Johan op hun eigen manier klaar met de talkshow. En ook Wilfred vindt het wel even welletjes geweest, zo meldt Showbizznetwork. Alle drie zijn ze dan ook niet te zien de komende editie.

Trouwe Hélène

De enige van het team die overblijft is Hélène Hendriks, die voor deze editie de presentatie volledig op zich zal nemen. Net als in de oude formule zijn er een paar roulerende vaste gasten en dagelijks wisselende gasten. Onder de vaste gasten kunnen we Merel Ek, Formule 1-kenner Robert Doornbos, veteraan Jan Mulder en handbalster Estevana Polman rekenen.

Vandaag Inside

Voor Wilfred, Johan en René betekent het ook echt even geen tv, want Vandaag Inside heeft tijdens de Oranjezomer ook zelf ook echt een zomerstop. Hoe lang die zomerstop duurt is nog niet bekend. Voor Hélene is het een welkome afleiding, aangezien haar talkshow HLF8 door Talpa binnenkort op een eeuwigdurende zomerstop wordt gestuurd.

Nog bezig met de naam

Of het ook daadwerkelijk de Oranjezomer gaat heten is nog even de vraag. Hélène liet gister aan RTL Boulevard weten dat ze nog bezig zijn met de naam en wat ze überhaupt precies gaan doen. "Dat er iets komt en dat we ver zijn met de gesprekken is zeker."

De nieuwe Oranjezomer zie je van 3 juli tot en met 11 augustus dagelijks om 21.30 uur op SBS6.