De eerste kritieken op Bohemian Rhapsody zijn binnen en die zijn... nogal verdeeld

De eerste kritieken op Bohemian Rhapsody zijn binnen en die zijn... nogal verdeeld

Het moment van de waarheid is hier: critici mochten Queen-biopic Bohemian Rhapsody al zien. Lucky bastards! De eerste reacties zijn op zijn zachts gezegd nogal verdeeld.

Laten we echter beginnen met het goede nieuws. Rami Malek krijgt een en al love voor zijn vertolking van markante leadzanger Freddie Mercury. 'Sterke performance', 'fenomenaal' en 'een genot om naar te kijken'; wow, dat klinkt lekker! 

Wikipedia?!

Oké, allemaal leuk en aardig, maar er zijn ook wat, eeuhm, minder goede geluiden. "Bohemian Rhapsody is een veredelde Wikipedia-pagina", zo vindt één reviewer. Ouch! Ook zou een groot deel van de film nogal spelen met de waarheid. "Je kunt duidelijk zien dat de rest van het 'echte' Queen (de bandleden hielpen mee aan de film) Freddie niet echt mochten."    

Zoals we in de eerste trailer en in de laatste teaser al zagen, klinken de nummers lekker. "Die Live Aid-show gaf me kippenvel", zo biecht één reviewer op. Een ander noemt het "een geweldige concert-film".       

Alle Queen-fans moeten hun geduld nog héél eventjes vasthouden: 1 november is het zover, dan draait Bohemian Rhapsody in de bioscoop. In de tussentijd kun je gerust nog deze vijf muzikale biopics checken!