• NPO
  • Talkshow

De Avondshow-producent oneens met uitsluiting van Televizier-Ring

Arjen Lubach

Het succesvolle programma De Avondshow met Lubach is ook uitgesloten van deelname aan de Gouden Televizier-Ring. “Erg jammer voor het hele team”, laat de producent van de show vrijdag weten aan het ANP.

Per ongeluk vergeten

Pieter Klok van producent Human Factor ging verhaal halen waarom het publiek niet op De Avondshow kan stemmen. “We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten.” Helaas bleek het niet om een foutje te gaan: de organisatie liet weten dat deze show een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach, die andere succesvolle show van Arjen die in 2017 de Televizier-Ring won.

Alles is nieuw

Pieter is het hier niet mee eens en zegt dat het een bizarre redenering is. “Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws.”

Een schande 

De Avondshow is niet de enige die uitgesloten werd omdat de show een spin-off zou zijn. De heren van Vandaag Inside kregen eerder deze week hetzelfde te horen van de organisatie. Wilfred Genee reageerde hierop dat “Vandaag Inside toch echt een nieuw programma is”. Johan Derksen liet duidelijk weten het een schande te vinden dat ze niet in aanmerking komen voor de televisieprijs.

Jammer

Pieter vindt het vooral jammer voor het hele team van De Avondshow, maar ook voor de kijkers die nu niet op de show kunnen stemmen. Maar uitsluiting van deelname aan de televisieprijs neemt hun succes niet af. De Avondshow bleek na de start al snel een daverend succes. De show scoorde miljoenencijfers. Het is zo’n groot succes, dat de show in september terugkeert voor een tweede seizoen!

Bron: ANP / Veronica Superguide.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.