The Kissing Booth

Veronica Superguide logo
The Kissing Booth

De 7 meest cheesy romcoms op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sommige films zijn zo romantisch dat we er lekker bij weg kunnen zwijmelen. Andere films zijn zó zoet dat we er bijna van moeten overgeven. De grens tussen romantiek en cheesy is vaag: 1 foute openingszin kan een hele film een cliché maken. Dit zijn de 7 meest cheesy romcoms op Netflix (en dat is niet per se iets negatiefs!)

1. The Choice

Oei, de film begint al met het 'ik mag jou niet'-cliché: Gabby haat Travis maar dat groeit al gauw uit tot liefde. Samen doorstaan ze wat obstakels, beleven een wilde nacht en alles is gewoon perfect. Maar dan gebeurt het voorspelbare, oh nee, uh onverwachte en krijgt de liefde van Travis' leven een ongeluk. Maar ja, voorspelbaar of niet, Nicholas Sparks' films blijven leuk om lekker bij weg te dromen. Bekijk hier zijn 3 beste én zijn 3 slechtste films!

2. No Strings Attached

De verhaallijn is cheesy maar deze film met Natalie Portman en Ashton Kutcher is niet eentje waar we bijna van moeten braken. Hij is best luchtig en fijn om te kijken. Maar het friends-with-benefits-cliché hebben we al zó vaak voorbij zien komen: twee goede vrienden willen alleen seks met elkaar hebben, maar een van de twee begint gevoelens voor de ander te krijgen wat voor veel drama zorgt. Uiteindelijk is het eind goed al goed want ze krijgen tóch een relatie. 

3. The Kissing Booth

In The Kissing Booth wordt Elle verliefd op de broer van haar beste vriend, oftewel: verboden terrein! Deze liefde begint met het eerste-kus-cliché: Elle en Noah kussen, en de vonken spatten er letterlijk vanaf. Blègh, that's too much! Oké, bijna too much. Netflix scoorde alsnog een grote hit met de film en daarom komt er binnenkort een tweede deel aan!

4. Set It Up

Set It Up is cheesy maar wél op een goede manier, het is niet te overdreven. Deze film draait helemaal om het samenwerkingscliché: Harper en Charlie bedenken samen een plan om hun bazen te koppelen zodat ze meer tijd voor zichzelf hebben. Tijdens hun koppelproject groeien ze steeds meer naar elkaar toe en guess what: ze worden verliefd op elkaar!

5. The Princess Switch 

Ah, het 'het leven van iemand anders past beter bij mij'-cliché: in The Princess Switch komt Stacy, gespeeld door Vanessa Hudgens, erachter dat ze een dubbelganger heeft. Heel toevallig is die dubbelganger ook net de prinses van Belgravia. Ze besluiten om voor korte tijd te ruilen van leven. Beiden worden ze verliefd op de mannen in hun nieuwe wereld en dat levert problemen op: ze moeten immers ooit weer terug naar hun oude leven... Deze film scoort een 10 op de cheesy-scale, maar het mag van ons omdat het een kerstfilm is! Vanessa Hudgens heeft ook een hoofdrol in een aankomende kerstfilm weten te scoren.

6. To All The Boys I Loved Before

Dit tienerdrama bevat alle ingrediënten voor het 'iemand jaloers maken'-cliché. Lara Jean en Peter hebben samen een neppe relatie zodat Peters ex Genevieve jaloers wordt. Lara Jean haalt ook haar voordeel uit de relatie: de ex van haar zus heeft nu niet door dat ze verliefd op hem is. Zo'n neprelatie kan natuurlijk alleen maar uitlopen tot een échte relatie. En yes, dat gebeurt gelukkig ook! Er komen binnenkort nog twee delen van deze filmserie aan.

7. Isn't it Romantic

In Isn't it Romantic beleeft Natalie, gespeeld door Rebel Wilson, het ene na het andere cliché. Er komt een knappe man met een sexy accent in haar leven, ze heeft opeens een gay best friend en iedereen om haar heen heeft 24/7 een goed humeur. In deze film drijven ze de spot met alles wat cheesy is en we love it!

Lees verder