Scarface

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Scarface

De 7 beste drugsfilms

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Of je ze nu goed of slecht vindt, drugs zorgen voor heel wat topfilms! Soms omdat de regisseur ze zelf graag gebruikt en soms omdat drugs gewoon een heel erg boeiend onderwerp zijn. Dit zijn de 7 beste drugsfilms, na eentje ben je al verslaafd!

1. Scarface

Als je aan cokefilms denkt dan kan er maar één echt meteen in je brein schieten: Scarface! De misdaadfilm over de opgefokte Cubaan Tony Montana, die het drugswereldje van Miami binnen stampt en op het eind spectaculair neerstort van de top. Drugs hebben hem zover gekregen maar cocaïne is uiteindelijk ook wat Tony de das omdoet. Verplichte kost!

De 7 beste drugsfilms

2. Requiem for a Dream

Als je wil weten hoe drugs het leven van mensen kan domineren, hoef je eigenlijk maar één film te kijken. Scheelt een hoop tijd in ieder geval als je Requiem for a Dream opzet. Maar pas op want de zwartgallige film kan je hele dag verpesten. De Darren Aronofsky klassieker volgt 4 mensen en hoe zij worstelen met hun verschillende drugsverslavingen.

De 7 beste drugsfilms

3. Trainspotting

Ietsje vrolijker dan Requiem for a Dream is de Britse klassieker Trainspotting. Een groep Schotse jongeren (geleid door een jonge Ewan McGregor), leven van heroïne-injectie tot heroïne-injectie. De humor, flitsende montage en meesterlijke soundtrack, kunnen de afschuwelijke gebeurtenissen in de film nooit volledig opvrolijken. Trainspotting is een onvergetelijke film en niet alleen vanwege die doodenge plafondbaby!

De 7 beste drugsfilms

4. Fear and Loathing in Las Vegas

Johnny Depp en Benicio del Toro reizen naar Las Vegas in een auto volgestouwd met drugs. Wat er daarna gebeurt is amper te beschrijven, maar we kunnen wel garanderen dat je een goed idee krijgt van hoe een drugstrip eruitziet. We bedoelen maar, er zit een scène in met een café vol dinosauriërs! Oh ja en er zit ergens kritiek in over president Nixon en de Vietnam-oorlog. Maar het zijn vooral de bizarre door drugs veroorzaakte beelden die Fear and Loathing in Las Vegas een klassieker maken.

De 7 beste drugsfilms

5. Pineapple Express

Hoe kunnen we niet een film toevoegen over de zoektocht naar de ultieme wiet genaamd Pineapple Express? Stonerkomedies zijn nou niet bepaald Oscarmateriaal maar Pineapple Express behoort tot de allerbeste in het genre. Dat bekende stoneracteurs Seth Rogen en James Franco de hoofdrollen spelen laat zien hoeveel verschil talent kan maken! De twee moeten vluchten voor hun leven nadat ze getuige zijn van een moord. Wanneer de misdadigers ontdekken dat Franco’s personage de zeldzame Pineapple Express wiet heeft, start de knotsgekke klopjacht echt!

De 7 beste drugsfilms

6. Limitless

Hoezo tasten drugs je intelligentie aan? In Limitless krijgt Bradley Cooper een pil die zijn brein juist voor de volle 100% activeert! Tuurlijk is de pil verslavend, maar hé opeens is hij superslim en wil iedereen profiteren van zijn briljantheid. Dat maakt echter ook een paar foute lui wakker. Limitless is dus een spannende drugsfilm met de twist dat de hoofdrolspeler zijn drugsverslaving juist goede gevolgen heeft.

De 7 beste drugsfilms

7. Alice in Wonderland

Disney?! Ja Disney! Alice in Wonderland is ab-so-luut een drugsfilm! Wonderland heeft natuurlijk al een gebrek aan logica, maar Alice doet ook meerdere keren dingen die hinten naar drugsgebruik. Zo moet het meisje drankjes drinken en voedsel zoals paddenstoelen eten om van grootte te veranderen. Schrijver Lewis Carroll heeft duidelijk grondig onderzoek verricht voor zijn kinderverhaaltje. En wat is die rups precies aan het roken met zijn waterpijp?!

De 7 beste drugsfilms

Zoek je films die je ook zonder drugs op het verkeerde been kunnen zetten? Deze 7 films hebben de allerbeste plot twists!

Lees verder