Dr. Evil

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dr. Evil

De 6 slechtste filmdokters ooit

|
|

Laatste update:

Dokters maken mensen beter en hebben een eed gezworen om álles in hun macht te doen om hun patiënten te helpen. Déze artsen waren op die dag waarschijnlijk absent, want het zijn de grootste schurken van het witte doek.

Nu zuster Mildred Ratched binnenkort terugkeert op Netflix, dachten we eens na over welke arts we het liefst níet zouden tegenkomen in het ziekenhuis (of waar dan ook!).

6. Dr. Doom

Fantastic Four

Victor von Doom is de aartsvijand van het vrolijke Marvel-viertal The Fantastic Four. Hij is arrogant, ultra-intelligent én een machtige tovenaar (in een beresterk robotpantser). Hij noemt zichzelf dokter, maar officieel heeft hij nooit een diploma behaald: hij meldde gewoon dat hij uitgeleerd was, en noemde zichzelf voortaan zo. Hij is er sowieso slim genoeg voor, en wie durft deze machtige superschurk tegen te spreken?

Dr. Doom is één van de belangrijkste schurken in het Marvel-universum, maar op het witte doek wil het nog niet echt lukken met de arme Victor. Er blijft in de films helemaal niets van zijn charisma over.

Sterker nog: hij heeft ineens nóg vreemdere powers dan in de comics, zonder uitgelegd wordt hoe ze precies werken. Het levert leuke actiescènes op maar een iconische superschurk verdient eigenlijk beter… Dr. Doom is helaas niet alleen een slechte dokter, maar ook een sléchte dokter.

5. Dr. Evazan

Star Wars

Als Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi een verfrissend ruimtepilsje bestellen in het café van Mos Eisley, krijgt Luke meteen ruzie met een enge alien én een misvormde Dr. Evazan. Obi-Wan Kenobi maakt korte metten met het duo (kom nóóit tussen een Jedi en zijn drankje!).

In A New Hope probeert Evazan Luke te intimideren met zijn “twaalfvoudige terdoodveroordeling”. Hoe kom je in hemelsnaam aan zo’n fikse straf? Nou, Dr. Evazan was ooit een plastisch chirurg die nietsvermoedende klanten aan stukken sneed! De weinige overlevenden huurden een premiejager in die Evazan in z’n gezicht schoot: dáárom ziet hij eruit als een rauwe rollade! In Rogue One zien we hetzelfde duo óók al ruzie zoeken met Jyn Erso en Cassian Andor. Ze hebben mazzel dat de spionnen geen tijd te verliezen hebben!

4. Dr. Evil

Austin Powers

Dr. Evil is een kruising tussen Dr. No en Blofeld uit James Bond. Hij studeerde ‘kwaadaardige medische wetenschap’ en heeft natuurlijk ook kleine kloon van zichzelf. Zijn pogingen om de macht over de wereld te grijpen worden slechts geëvenaard door zijn misdaden tegen de muziek! Gelukkig is hij wel lief voor zijn kat.

Hoewel Dr. Evil in Austin Powers 3 een good guy leek te worden (Austin Powers bleek zijn broer!), wordt er al jarenlang gesproken over een vierde deel in de hilarische comedyreeks!

3. Howard Howe

Tusk

Een walrus redde het leven van de gestoorde dokter Howard Howe, en daarom wil hij ‘Mr. Tusk’ een nieuw leven geven! Dit doet hij door mensen te ontvoeren, en ze te verminken tot ze er uitzien als een walrus!

Tusk is een knotsgekke film van Kevin Smith, waarin een geflipte dokter een irritante podcaster langzaam omtovert in een walrus. De film werd… geen groot succes. Sommige scènes zijn echter zó walgelijk dat Tusk al snel een culthorrorfilm werd.

2. Dr. Frankenstein

Frankenstein

Victor Frankenstein: de dokter waar het allemaal mee begon! Zijn doel was het overwinnen van de dood, en hoewel dat lukte veroorzaakte hij alleen maar méér dood en verderf. Hij naait verschillende lichaamsdelen aan elkaar en na een blikseminslag komt zijn monster tot leven.

Hij wilde eigenlijk een nieuw mens creëren, maar al snel schrikt hij zich wezenloos van zijn eigen creatie! Het monster ontsnapt, probeert een leven op te bouwen, maar kan nergens terecht vanwege zijn monsterlijke uiterlijk.

Victor Frankenstein walgt van zichzelf en zijn monster, en doet net alsof hij zelf niet verantwoordelijk is voor het wezen. Hierdoor vermoordt het monster al Frankensteins vrienden, om hem te dwingen om een ‘bruid’ voor hem te maken. Hoewel Victor niet hét monster van Frankenstein is, is hij moreel gezien verwerpelijker dan zijn creatie, die ook niet om zijn eigen 'geboorte' vroeg.

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Lees verder