Gaan de Dark Universe monster-films toch nog wel door?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gaan de Dark Universe monster-films toch nog wel door?

Gaan de Dark Universe monster-films toch nog wel door?

|
|

Laatste update:

De vorig jaar aangekondigde “Dark Universe”-monsterfilms, die in navolging van de Tom Cruise-film The Mummy hadden moeten uitkomen, gaan er misschien toch nog komen. Toen Tom met deze monsterblockbuster hard op zijn plaat ging, en de film niet het succes bleek waarop de studio gehoopt had, werd het verdacht stil rond dit Dark Universe. Maar nu duikt er weer een teken van leven op...

“Stay Tuned!”

Muurschilder Robert Vargas uit Los Angeles plaatste op zijn Instagram-account een foto waarop hij zich in het Universal Studios-complex begeeft. Uit de tekst blijkt dat hij daar was voor een productieve meeting met het Dark Universe-team: “Great meeting this morning with the amazing #DarkUniverse team. Looking forward to contributing to the Universal Pictures legacy with my work. Monster things in the works ;) Stay tuned!”, aldus de enthousiast klinkende wandkunstenaar. Wat die grote plannen zijn waar ze het over hebben gehad is echter nog niet bekend.

Dark Universe

In navolging van het Marvel Cinematic Universe wilde Universal Pictures ook zijn eigen cinema-universum creëren rondom de beroemde filmmonsters waarvan de studio de rechten in handen heeft. In mei kondigde de studio aan dat er na The Mummy een hele rits monsterfilms met grote namen zou komen, te beginnen met een Bride of Frankenstein-film in februari 2019. Javier Bardem zou hierin het iconische monster van Frankenstein gaan spelen, dat vroeger vertolkt werd door Boris Karloff. Daarna stond onder meer een Invisible Man-film met Johnny Depp op de planning, en Russell Crowe zou als Dr Jekyll and Mr Hyde in alle films een overkoepelende rol spelen zoals Samuel L. Jackson dat als Nick Fury deed bij de Marvel-films.

Einde verhaal?

In november leek het er echter op dat Universal vroegtijdig de stekker uit het Dark Universe had getrokken. Mummy-regisseur Alex Kurtzman, die het project mede had opgezet, verliet stilletjes het project, waarmee het einde verhaal leek voor het filmmonstersuniversum. Die Bride of Frankenstein-film gaat februari 2019 in elk geval niet meer halen, maar misschien dat we Bardem ergens de komende jaren toch nog als filmmonster zullen zien.

Lees verder