Chantal in Married at First Sight op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chantal in Married at First Sight op RTL 4

De 5 beste trouwprogramma’s ooit!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Stiekem is niets leuker dan kijken hoe mensen hun ultieme liefdesgeluk vinden. Of, voor de duiveltjes onder ons: zien hoe een huwelijk volledig in elkaar zakt van pure ellende. Onderstaande programma’s laten het allebei zien!

1. Married At First Sight

We beginnen met dé grote hit die nog vers in ons geheugen ligt: Married At First Sight op RTL 4. Dit seizoen mocht Carlo Boszhard voor het eerst presenteren en dat deed ‘ie – na een korte ontwenningsperiode – hartstikke verdienstelijk. Toch waren het vooral de kandidaten die shineden. De mensen, ‘doodgewone Nederlanders’, die een haast onmogelijk experiment aangingen: trouwen zonder kijken. ‘Trouwprogramma’ moet je eigenlijk niet zo serieus nemen bij MAFS. Het gaat kijkers toch vooral om de onderhuidse spanningen, séksuele spanningen, ongemakkelijke momenten én ergernissen tussen de newlyweds. En oh wat was het een geweldig seizoen. Nog bedankt, Chantal!

2. Love is Blind

Nog zo’n onmogelijk maar des te interessant experiment: het gloednieuwe Love is Blind op Netflix. In tegenstelling tot MAFS levert dit wél echte huwelijken op. En dat ligt misschien ook een beetje aan het concept. In Love is Blind mogen 30 mannen en vrouwen tussen twee muren – in zogenoemde ‘pods’ – daten. Ze zien elkaar niet en moeten er dus flink op los ouwehoeren. Als er een ‘verbale’ klik is, komt er een verloving, dan een huwelijksreis, vervolgens een tijdje samenwonen en dán pas een huwelijk. Met als ultieme vraag: is liefde blind?

Love is Blind valt niet in een ordinaire, Temptation Island-achtige valkuil doordat het altijd redelijk integer en liefdevol blijft. Ook kunnen de kandidaten elk moment een stapje terug doen. Wel blijft er genoeg voer voor drama over en dat in combinatie met het bizarre concept zorgt voor een onvergetelijke kijkervaring.

3. Ik Vertrek

Huh? Ik Vertrek? Nee joh, is natuurlijk geen trouwprogramma, dat weten we ook wel. Toch kun je het met een beetje fantasie wel zien als het ultieme kijkje in een huwelijk. Geen enkel ander programma in deze lijst laat zó goed zien hoe het is om getrouwd te zijn. Onvoorwaardelijke liefde, voor elkaar door het vuur gaan, compromissen sluiten; bij de emigrerende stellen uit Ik Vertrek komt alles voorbij. Maar we kijken ook vooral voor alles dat zo enorm in de soep loopt door de onderliggende ergernissen, ruzies en ongemakkelijke momenten tussen deze mensen die zo nodig Nederland moesten verlaten.

En door Ik Vertrek kregen we De Meilandjes, waarvoor onze eeuwige dank!

4. In de Ban van de Trouwring

Er keek geen hond naar, maar In de Ban van de Trouwring van SBS6 was toch eigenlijk best geinige tv. In deze venijnige reality-spelshow onder leiding van Kees Tol moest een groep stelletjes onder één dak leven en ondertussen strijden voor hun droombruiloft. Uiteindelijk kon er maar één koppeltje winnen dus al die andere tortelduifjes zaten al die tijd te zwoegen voor het feest van een ander. Door al het geruzie en gekonkel deed het zelfs een beetje aan Expeditie Robinson denken!

5. My Big Fat American Gypsy Wedding

Als MAFS een chique amuse is, kun je reality-serie My Big Fat American Gypsy Wedding, bij ons uitgezonden op TLC, gerust zien als een 18-gangen-diner vol dikke voorgerechten, véél te grote hoofdgerechten en volvette desserts. Oftewel: too much. En dat is precies waarom je deze show kijkt. We krijgen niet alleen een inkijkje in de leefwereld van de Roma-bevolking, maar genieten vooral van hun uitbundige smaak, interessante tradities én uitzinnige families. Heerlijk.

Lees verder