You seizoen 2, Penn Badgley

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
You seizoen 2, Penn Badgley

De 5 beste rollen van Penn Badgley

|
|

Laatste update:

Het tweede seizoen van de Netflix Original-serie You staat binnen een week online. Een goed moment om eens te kijken naar de rollen, die onze fascinerende hoofdrolspeler Joe - beter gezegd: Penn Badgley - eerder op zijn naam heeft gezet.

Gossip Girl

Als je Penn Badgley zegt, zeg je bijna automatisch Gossip Girl. Van 2007 tot 2012 kroop de acteur in de huid van Dan Humprey, de onzichtbare tiener die - tot zowel zijn eigen verbazing als die van alle anderen - een relatie krijgt met Serena Woodsen (Blake Lively) het populaire meisje op high school. Maar dat de rol van de schimmige Joe in You voor deze acteurniet uit de lucht komt vallen, bleek al wel in de laatste afleveringen van Gossip Girl. Hier bleek Dan namelijk ook een bijzondere duistere kant te hebben.

The Stepfather

Dat de acteur zelf niet vies is van het horrorgenre bewijst hij wel met zijn rol in de film The Stepfather. In de remake van de gelijknamige film uit 1987 speelt Penn Badgley de rol van Michael Harding, die terugkeert van de militaire academie. Hij komt er al snel achter dat zijn moeder weer gelukkig is in de liefde, maar of hij daar nu zo blij mee is? Samen met zijn beste vriendin ontdekt hij dat zijn stiefvader nogal wat op zijn geweten heeft, dus hij moet er alles aan doen om zijn familie te beschermen.

The Paper Store

Met zijn rol als Sigurd Rossdale in de film The Paper Store heeft Penn Badgley opnieuw een hoofdrol op zijn naam gezet. Dit wraakverhaal uit 2017 bevat een voormalige studente die essays schrijft voor geld, een afgestudeerde student die haar minnaar wordt en een professor die achter hun snode plannetje komt. Het is misschien niet de meest veelzijdige rol van deze acteur, maar - aangezien hij nog niet extreem veel op zijn naam heeft staan - wel een opvallende.

Margin Call

Het was misschien niet de grootste rol voor Penn Badgley, maar hij deelde in Margin Call wel het scherm met acteurs als Kevin Spacey, Demi Moore (die zich onlangs nog uitliet over haar jeugd) en Paul Bettany. In deze film ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat hun bedrijf afstevent op een grote ramp. De markt staat op het punt in te storten, dus ze zullen er alles aan moeten doen om tot een oplossing te komen: riskante investeringspakketten verkopen of de bank ten onder laten gaan.

Greetings from Tim Buckley

In de film Greetings from Tim Buckley laat Penn Badgley zich weer van een hele andere kant zien: namelijk zijn muzikale. Hij kruipt in de huid van Jeff Buckley, die ter ere van zijn vader een uitmuntende concert geeft. Dagen voor het concert leert hij door een jonge vrouw de gevoelens jegens zijn vader - als woede, verlangen, vergiffenis en liefde - een plekje te geven. 

Lees verder