Ewan McGregor portret

Veronica Superguide logo
Ewan McGregor portret

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze week ging Doctor Sleep in première. In dit langverwachte vervolg op The Shining speelt Ewan McGregor de rol van Danny Torrance. Een mooi moment om terug te blikken op de bijzondere carrière van deze veelzijdige acteur!

De 5 beste films van Ewan McGregor

5. Black Hawk Down

Een militaire operatie gaat gruwelijk mis wanneer een helikopters vol Amerikaanse soldaten wordt neergehaald in het door oorlog verscheurde Mogadishu. John Grimes (McGregor) en zijn collega’s zullen alles op alles moeten zetten om de missie te overleven. Regisseur Ridley Scott (Gladiator) levert met Black Hawk Down een zinderende oorlogsfilm af, die twee Oscars in de wacht sleepte.  

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

4. Christopher Robin

De inmiddels volwassen Christopher Robin komt opnieuw in contact met zijn grote jeugdvriend Winnie de Poeh. En hij leert al snel dat hij nog veel kan opsteken van dit eigenwijze beertje. McGregor tekende voor de titelrol in deze charmante update van de klassieke Disney-verhalen.

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

3. The Impossible

Een zonnige vakantie naar Thailand verandert in een regelrechte nachtmerrie wanneer het gezin van Maria Bennett (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) wordt getroffen door een tsunami. Door de vloedgolf raken zij gescheiden van hun drie zoons. In de chaos van het door rampspoed getroffen Thailand gaan Maria en Henry op zoek naar hun kinderen.

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

2. Trainspotting

Mark Renton probeert af te kicken van de heroïne en zijn leven weer op de rails te krijgen, maar dat blijkt in dit rauwe drugsdrama makkelijker gezegd dan gedaan. Voeg daarbij de gitzwarte humor en de opzwepende soundtrack, en je hebt een van grootste culthits van de 90s. Niet alleen de doorbraakfilm van Ewan McGregor, maar ook van regisseur Danny Boyle (Slum Dog Millionaire)!

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

1. Big Fish

In deze hartverwarmende film van Tim Burton probeert Will te achterhalen wat er nu waar is van alle wonderlijke verhalen die zijn vader vroeger vertelde. Wat volgt is een even ontroerende als oogstrelende ode aan de fantasie. Geen wonder dat we Big Fish niet alleen uitroepen tot de beste film met Ewan McGregor, maar ook de beste film van Tim Burton!

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

De 3 slechtste films van Ewan McGregor

3. The Men Who Stare at Goats

In deze The Men Who Stare at Goats speelt McGregor een journalist die op een geheime legereenheid stuit die paranormale gaven wil inzetten als wapen. Met topacteurs als George Clooney, Jeff Bridges en Kevin Spacey aan boord, had deze zwarte komedie niet misstaan in het oeuvre van de gebroeders Coen… met dat pijnlijke verschil dat deze film maar niet grappig wil worden.

2. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Ewan McGregor als de jonge Obi-Wan Kenobi was een van de weinig lichtpuntjes in deze teleurstellende Star Wars-prequel. Maar ook hij ging roemloos ten onder in een stortvloed aan hoofdpijnverwekkende CGI-effecten. Gelukkig krijgt de Schot binnenkort alsnog kans om te shinen als Obi-Wan in zijn gloednieuwe Star Wars-serie op Disney+!

1. Mortdecai

De diefstal van een schilderij vormt het startschot van deze duffe komedie met Johnny Depp als excentrieke kunsthandelaar. Samen met speurneus McGregor zetten ze de achtervolging in. Mortdecai werd niet alleen afgebrand door de pers, ook het publiek liet deze dampende drol links liggen: van de 60 miljoen dollar die het kostte om de film te maken, werd nog geen 48 miljoen euro terugverdiend.

De 5 beste films van Ewan McGregor (en z'n 3 slechtste!)

Lees verder