Happy Feet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Happy Feet

Oink, blub, miauw! 10 leukste films met pratende dieren

|
|

Laatste update:

Wie houdt er nou niet van een schattige puppy? Soms zijn de leukste personages uit een film toch echt de knorrende, harige, of gevinde vrienden. Naast de nieuwste Dolittle film met Robert Downey Jr. en al zijn harige vrienden zijn er nog genoeg pratende beestjes die de spotlights stelen, en wij hebben daarom de leukste films met kletsende dieren voor je op een rijtje gezet!

10. Lady and the Tramp

Een klassieker! En met de remake die nu te zien is op Disney+ zijn de honden nog levendiger en dus nóg schattiger! De altijd goed verzorgde Lady ontmoet de Vagebond, een echte zwerfhond, waar ze niks mee te maken wilt hebben. Al snel leert ze een andere kant van hem kennen. Met dit romantische liefdesverhaal tussen twee verliefde honden zit je snel goed!

9. Ratatouille

Wij zien ook liever geen rat in onze keuken, maar die ratatouille staat wel op ons voedselverlanglijstje. Dit knaagdiertje is een lieve, getalenteerde chefkok die vecht voor zijn dromen. Als wij een ratje waren hadden we het wel geweten!

8. Cats & Dogs

Misschien niet de meest bekende film, maar als je hem nog niet gezien hebt raden wij hem zeker aan. Het eeuwenoude gevecht tussen honden en katten wordt hier wel heel serieus. De hond-detectives moeten de familie van beagle Lou uit de klauwen van evil kitty Mr. Tinkles zien te redden. Als er een Oscar-categorie bestond voor beste dieracteurs, dan hadden deze viervoeters zeker een kans gemaakt met hun indrukwekkende gezichtsuitdrukkingen. 

7. Doctor Dolittle

Robert Downey Jr., die in een hilarisch interview dieren met ons tekent, neemt het stokje over van Eddie Murphy in de Dolittle-remake, maar voor diegene die in de jaren '90 zijn opgegroeid blijft Murphy dé echte dokter Dolittle. De dierenhatende arts komt er plotseling achter dat hij met beesten kan praten! Wat te doen als ineens alle dieren naar je toe komen om hun zorgen en problemen met je te delen? Binnen no time staat Dolittle bij alle dieren bekend als de redder in nood.

6. Babe

Het buitenbeentje Babe kan niet nog schattiger zijn! Elke keer na het kijken van de film overwegen we om de bacon toch maar te laten staan. Het roze kleine varkentje kan het werk van de herder zo overnemen, en vind dapper zijn weg naar het leiderschap van de boerderij. 

5. Rise of the Planet of the Apes

Deze film bewijst maar weer dat apen echt slimme dieren zijn. Caesar is dan wel niet zo knuffelbaar als de andere wezens in deze lijst, het blijft een goede film. De visual effects in Rise of the Planet of the Apes waren zo goed dat de film zelfs was genomineerd voor een Oscar!

4. Finding Nemo

Niet alles draait om de harige huisdieren, ook onze onderwatervrienden horen op de lijst! Elke clownvis in het aquarium wordt nu herkent als Nemo en de blauwe rakker staat beter bekend als Dory. Wij moeten zelfs na het al 100 keer gezien te hebben nog steeds lachen om haar walvissentaal!

3. Happy Feet

We reizen af naar een kouder klimaat om de swingen met de pinguïns! Mumble heeft meer talent in zijn kleine flippers dan wij in ons hele lichaam hebben. In combinatie met de andere zingende poolvogeltjes krijg je een funky film om op mee te tappen.

2. The Jungle Book

The Jungle Book heeft inmiddels meerdere verfilmingen: niet alleen heeft Disney een live-action versie gemaakt, ook Netflix ging aan de slag met het verhaal in Mowgli! Bij het kijken van deze film willen wij altijd meteen afreizen naar de jungle om ook een beer te bevrienden. Baloe leerde ons van alles en liet ons bijna mieren eten, maar gelukkig hielden we het bij de kokosnoot.

1. The Lion King

Uiteraard vergeten we The Lion King niet! Simba had in de originele, geanimeerde versie onze harten al gestolen, maar als echt uitziend klein welpje gaan we bijna nog meer van hem houden. Van de bekende liedjes zoals Hakuna Matata tot aan de iconische personages: alles aan deze film is perfect! 

Lees verder