De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

|
|

Laatste update:

Ondanks dat het er destijds nogal geheimzinnig aan toe ging op de set van de Harry Potter-films, zijn er inmiddels gelukkig genoeg leuke partyfeitjes uitgelekt. In dit toplijstje zetten we zodoende 10 van deze leuke weetjes voor je op een rijtje.

1. De echte leeftijd van Jammerende Jenny

De actrice die Jammerende Jenny speelt, is de oudste actrice die een Zweinstein-student speelt. Tijdens de opnames was deze Shirley Henderson 36, terwijl Jammerende Jenny een meisje van 14 moet zijn. De actrice is echter gezegend met een jeugdig uiterlijk en speelt natuurlijk een half doorzichtig spook, hetgeen eventuele rimpels ook mooi verhult!

2. Haley Joel Osment was de eerste Harry Potter

Toen Steven Spielberg nog verbonden was aan de Harry Potter-films had hij al een hoofdrolspeler op het oog: Haley Joel Osment. De regisseur stapte uiteindelijk op vanwege een meningsverschil, zodat zowel zijn visie als Osment de prullenbak in konden. Vervanger Chris Columbus stuitte na zo'n 300 audities in zeven maanden uiteindelijk op Daniel Radcliffe. 

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

3. Zijn moeders ogen

Als je de boeken hebt gelezen, weet je dat J.K. Rowling Harry Potter eigenlijk groene ogen gaf. In de films zijn de ogen van Harry echter blauw. Na het proberen van contactlenzen en CGI besloot de schrijfster echter dat de kleur eigenlijk helemaal niet zo belangrijk was, zolang de ogen van Harry maar op die van zijn moeder Lily leken. <3

4. Arme make-up-artiesten...

Groene ogen waren dan wel niet zo belangrijk voor de films; Harry zijn litteken is natuurlijk cruciaal! Zo belangrijk dat de make-up-artiesten in de films er zo'n beetje een dagtaak aan hadden. Het litteken is gedurende de opnames maar liefst een dikke 8000 keer opgeschilderd en opgeplakt.

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

5. De tanden van Bellatrix

Wij zouden dolgraag wat Harry Potter-attributen in ons bezit willen hebben... We snappen Helena Bonham Carter daarom meteen! De actrice besloot na afronding van de opnames om haar tanden lekker te houden. In een interview heeft ze laten weten de tanden in haar badkamer te bewaren en ze er in nostalgische buien bij te pakken.

6. Harry kan niet dansen

In Harry Potter en de Vuurbeker vindt natuurlijk ook het schoolbal plaats. Terwijl de rest van de cast zo'n drie weken mocht oefenen, kreeg Daniel Radcliffe slechts drie dagen om zijn danspasjes onder de knie te krijgen. Bij lange na niet genoeg... Zodoende zie je Harry zijn voeten ook helemaal niet terug in de scène!

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

7. De perfecte fotoshoot

Ondanks onze enorme haat voor professor Omber, kunnen we haar liefde voor katten wel waarderen. We zijn daarom enorm zuur dat we niet werden uitgenodigd voor de fotoshoot waarbij er maar liefst 40 kittens aanwezig waren! De foto's waren nodig voor het realiseren van de enorm snoezelige bordjes in haar kantoor. 

8. Nog een tandenfeitje

Veel castleden in de Harry Potter-films waren nog zo jong dat zij zelfs hun melktanden nog hadden. Het zou dus zomaar kunnen dat er tijdens het filmen eentje een tand kwijt zou raken. Om dit op te vangen, werden er afgietsels van hun gebitjes gemaakt. Op die manier kon er altijd snel een passende neptand of -kies gemaakt worden.

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

9. Harry speelt legaal met vuur

In Harry Potter en de Geheime Kamer gebruikt Harry zijn onzichtbaarheidsmantel om een bezoekje te brengen aan de Verboden Afdeling van de bibliotheek. Deze scène werd opgenomen in de Duke Humfrey's Library. Vuur is normaal gesproken streng verboden in de bibliotheek, maar voor deze scène werd voor het eerst in misschien wel honderden jaren een uitzondering gemaakt.

10. Tom Felton kan lekker improviseren

Kun je je nog herinneren hoe Harry en Ron zich met behulp van wat Wisseldrank voordoen als Korzel en Kwast? Vervolgens zoeken ze Draco Malfidus op. Deze zegt dat ie verbaasd is dat Kwast überhaupt kan lezen. Grappig genoeg staat deze iconische line echter niet eens in het script! Tom Felton was zijn tekst kwijt en improviseerde zodoende.

De 10 leukste feitjes over de Harry Potter-films

Nog meer partyfeitjes om je Harry Potter-kennis bij te spijkeren? No worries: wij zetten er eerder ook al een aantal voor jullie op een rijtje.

Lees verder