Zo geheim ging het er op de set van Harry Potter aan toe

Veronica Superguide logo
Zo geheim ging het er op de set van Harry Potter aan toe

Zo geheim ging het er op de set van Harry Potter aan toe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is gebruikelijk dat bij grote filmprodukties de security superstreng is, om te voorkomen dat er spoilers naar buiten komen. En daarbij geldt: hoe groter de film, hoe strenger de regels. Acteur Warwick Davis kan erover meepraten; hij heeft niet alleen in meerdere Star Wars-films gespeeld, ook heeft hij aan alle Harry Potter-films meegedaan. Je kent hem vooral als Professor Filius Flitwick, maar in de eerste film Harry Potter and the Philosopher’s Stone was hij ook nog te zien als een goblin-bankier van de Gringotts Wizarding Bank. Omdat die set nu is toegevoegd aan de Warner Bros Studio Tour in Londen, gaf hij ter promotie wat interviews. Aan het Britse Digitalspy deed hij een boekje open over hoe top secret de Potter-produkties wel niet waren.

“Het was alsof we voor een geheime dienst werkten”

“Toen ik hier in de studio aan de slag was leek het wel alsof we voor een geheime dienst werkten”, aldus de 107 centimeter lange acteur. “We mochten niet zeggen wat we aan het doen waren, wie we gesproken hadden, wat dan ook. Zelfs aan onze families mochten we niets vertellen, zo streng was het”. Toch begrijpt Davis wel waarom het allemaal zo geheim moest: “Het is wel belangrijk, want een nieuwtje gaat als een lopend vuurtje, en het kleinste beetje informatie zou voor miljoenen fans al de lol kunnen bederven”. Het ging ook één keer bijna mis: “Ik herinner me dat iemand eens een script in een taxi had laten liggen en de speurtocht die volgde om het terug te krijgen was een drama. Daarom werd er met geen woord over iets gerept buiten deze muren”.

Naast zijn rollen in de Star Wars-films en de Potter-films is Davis ook bekend van zijn eigen horrorfilmserie Leprechaun, en van zijn eigen comedyserie Life's Too Short. Die eerste gaat nu een reboot krijgen, terwijl die tweede gemaakt is door Ricky Gervais, wiens nieuwe show After Life een must-see schijnt te zijn.

Lees verder