De cast van Friends

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Friends

De 10 beste comedyseries op Netflix

|
|

Laatste update:

Nu de zomer Nederland lijkt te hebben verlaten, ligt een herfstdipje alweer op de loer. Gelukkig valt er op Netflix nog steeds genoeg te lachen. Dat bewijzen deze briljante comedyseries wel!

The Fresh Prince of Bel-Air (1990)

De catchy openingstune van deze comedyklassieker vat het uitgangspunt prima samen: een charmant straatschoffie uit de achterbuurten van Philadelphia komt bij zijn rijke familie in Bel-Air te wonen. Dankzij de charismatische Will Smith in de titelrol groeide The Fresh Prince of Bel-Air uit tot een van de meest geliefde comedyseries van de 90s.

Friends (1994)

Ook 25 jaar na de eerste aflevering is Friends nog steeds razend populair onder de fans. Dat is vooral te danken aan de chemie tussen de zes hoofdrolspelers, die al snel in het hart werden gesloten van de kijkers. In totaal keken dan ook niet minder dan 52,5 miljoen Amerikanen naar de ontroerende slotaflevering.

De 10 beste comedyseries op Netflix

Arrested Development (2003)

De steenrijke familie Bluth dreigt alles kwijt te raken wanneer het gezinshoofd in de bak belandt voor fraude. Om het hoofd boven water te houden, zullen de Bluths flink moeten bezuinigen. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan! Dankzij de geweldige cast en de torenhoge grapdichtheid staat Arrested Development inmiddels bekend als een van de beste comedyseries van deze eeuw.

How I Met Your Mother (2005)

Zoals de titel al weggeeft, blikt in How I Met Your Mother een vader terug op de ontmoeting met de moeder van zijn kinderen. Zijn zoektocht in New York naar de ware staat garant voor liefde, romantiek, gênante dates en natuurlijk heel veel humor. Neil Patrick Harris mocht een Emmy Award in ontvangst nemen voor zijn rol van de playboy Barney.

De 10 beste comedyseries op Netflix

Brooklyn Nine-Nine (2013)

Eerder prezen we deze onweerstaanbare comedyserie nog aan als een kruising tussen The Office en Police Academy. Deze serie over een chaotisch politiebureau in New York is dan ook soms plat, vaak slim, maar altijd grappig. In 2014 won Brooklyn Nine-Nine nog een Golden Globe voor beste comedyserie. En wie wel eens een aflevering heeft gezien, snapt meteen waarom!

Rick and Morty (2013)

De even briljante als onberekenbare Rick Sanchez beleeft samen met zijn neurotische kleinzoon Morty het ene intergalactische avontuur na het andere. Dankzij de combinatie van lekker foute grappen en slimme popcultuurverwijzingen groeide deze reeks al snel uit tot een regelrechte culthit. Andere animatieseries op Netflix die voor comedyfans de moeite waard zijn, zijn BoJack Horseman, Archer en Big Mouth.

De 10 beste comedyseries op Netflix

Wet Hot American Summer: First Day of Camp (2015)

Deze ondergewaardeerde Netflix Original begint als een wat melige parodie op de zomerkampfilms uit de 80s. Maar de serie wordt al snel steeds maffer, absurdistischer en bovenal grappiger. Dat de losgeslagen tieners worden gespeeld door veertigers als Bradley Cooper, Amy Poehler en Paul Rudd draagt alleen maar bij aan het plezier.

Crazy Ex-Girlfriend (2015)

Advocate Rebecca Bunch heeft de breuk met haar eerste vriendje nooit helemaal verwerkt. Wanneer ze ontdekt dat haar jeugdliefde in Californië woont, besluit ze hem (geïnspireerd door een reclame voor boter) achterna te reizen. Crazy Ex-Girlfriend is een heerlijke comedyserie vol scherpe humor en even grappige als onweerstaanbare musicalnummers.

De 10 beste comedyseries op Netflix

The Good Place (2016)

Humor en fantasy wisselen elkaar af in deze unieke comedyserie waarin een egoïstisch kreng na haar overlijden door een administratieve fout in de hemel belandt. Kristen Bell (Veronica Mars) is afwisselend charmant en onuitstaanbaar in de hoofdrol. Van het brein achter comedyhits als The Office, Parks and Rec en het hierboven besproken Brooklyn Nine-Nine.

After Life (2019)

In After Life volgen we een lokale reporter die na de dood van zijn echtgenote in een zware depressie belandt. De Britse comedyheld Ricky Gervais (The Office) tekende niet alleen voor de hoofdrol, maar ook voor het scenario en de regie. Hij weet zware onderwerpen als rouwverwerking en depressie te vertalen naar een heerlijk zwartgallige comedyserie, die vaak nog weet te ontroeren ook. Een tweede seizoen van After Life is al in de maak!

De 10 beste comedyseries op Netflix

Lees verder