Danny de Munk 'tevreden' over getuigenverhoor: 'Wel veel pijn'

Danny de Munk zat vandaag lijnrecht tegenover het vermeende slachtoffer van seksueel misbruik tijdens het getuigenverhoor. Het verhoor vond achter gesloten deuren plaats waardoor de zanger niet veel kan zeggen over de inhoud. Toch durft hij voorzichtig te vertellen dat hij tevreden is met het gesprek. De aangeefster heeft dit echter als 'erg pittig' ervaren. 

Danny de Munk

In een kort interview met RTL Boulevard reageert Danny direct na het getuigenverhoor op wat er allemaal gezegd is. Heel inhoudelijk mag hij er niet over zijn, maar de zanger vertelt dat hij enigszins goed terugkijkt op het lange gesprek dat hij voerde met de vrouw die aangifte tegen hem deed. "Ik ben tevreden over vandaag en ik houd mijn rug recht", zegt de zanger buiten de rechtbank. 

Emoties

Bij zo'n confronterend gesprek komen natuurlijk onvermijdelijk veel emoties naar boven. Ook dat heeft Danny dan zeker gevoeld: "Het gevoel van verloren tijd overheerst. Ook heel veel negativiteit en heel erg veel pijn." Voor het vermeende slachtoffer is dit misschien nog wel een tandje heftiger. Haar advocaat, Anthony Leigh, vertelt aan het ANP dat het getuigenverhoor enorm 'pittig' is geweest voor zijn cliënte. "Het was een zwaar gesprek", zegt haar advocaat. Ook in RTL Boulevard reageert Leigh nog op het verhoor achter gesloten deuren: "Meneer de Munk gaat er met een gestrekt been in. (...) Dat kan mensen ervan weerhouden om ooit nog eens dit soort misstanden te melden. Daar is mijn cliënte heel erg van geschrokken."

Verkrachting

Het vermeende slachtoffer deed in 2022 aangifte tegen Danny de Munk. Ze beweert dat ze vijftien jaar geleden verkracht is door de zanger tijdens de productie van musical Ciske de Rat. Op zijn beurt zegt de zanger wel te hebben gezoend met de vrouw, maar ontkent sinds de aangifte ook maar elke vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Om die reden deed hij tegenaangifte en sindsdien bestaat zijn leven inmiddels uit zware gesprekken en rechtbankbezoeken. Beide partijen moeten eind deze maand aangeven of ze nog meer getuigen willen horen. 

Bron: ANP/Veronica Superguide