• Nieuws

Daniel Radcliffe: ‘Harry Potter-reboot is onvermijdelijk’

Daniel Radcliffe: ‘Harry Potter-reboot is onvermijdelijk’

Hoewel de wereld er nog niet op zit te wachten, komt er ooit een Harry Potter-reboot. Daniel Radcliffe twijfelt er geen seconde aan!

De acteur speelde de tovenaarsleerling tussen 2001 en 2011, in de acht Harry Potter-films. Een reboot  is volgens Radcliffe ‘zo goed als onvermijdelijk’.

Radcliffe verwacht overigens niet dat de reboot heel snel komt. ‘Ik ben benieuwd hoe lang de originele films overeind blijven staan. Op het moment lijken de Harry Potter-films een beetje heilig, maar ik weet zeker dat dat minder zal worden.’ Hoewel ‘Harry Himself’ niet staat te springen om een reboot, lijkt het hem wel interessant. ‘Zouden ze de films opnieuw maken? Of gieten ze Harry Potter in een langlopende serie? Het lijkt me fascinerend om te zien!’

Harry Potter 2.0?

Dát er ooit een nieuwe Harry opstaat is volgens Radcliffe wel zeker. ‘Absoluut; ik weet zeker dat ik niet de laatste Harry Potter zal zijn. Sterker nog: op het toneel (in Harry Potter And The Cursed Child) wordt de rol al door anderen gespeeld!'

Daniel Radcliffe deed zijn uitspraken tegen entertainmentsite IGN, waar hij sprak over zijn nieuwe serie Miracle Workers. In deze miniserie speelt hij een hemelse ambtenaar, die het einde van de wereld probeert te voorkomen als God (Steve Buscemi) er met de pet naar gooit.

Hoewel we voorlopig nog geen reboot zien verschijnen, ook door het succes van Fantastic Beasts, heeft Daniel Radcliffe waarschijnlijk gelijk. Zelfs het (vrij) recente Lord Of The Rings krijgt over een tijdje een soort prequel.

Lijkt een ‘Harry Potter 2.0’ jullie wat? Of is het momenteel nog heiligschennis?