Dan Karaty geeft update over oogaandoening: ‘Goede kant op’

Dan Karaty

Eindelijk horen we weer eens iets van Dan Karaty! De choreograaf is al een hele poos geveld door een mysterieuze oogaandoening… Gelukkig gaat het naar eigen zeggen inmiddels echter weer wat beter met Dan!

"Elke week merk ik verschil"

Dan Karaty raakte vorig jaar blind aan een oog. Super heftig! Het jurylid van Holland's Got Talent laat in RTL Boulevard weten dat het zicht in zijn linkeroog gelukkig al voor zo'n zestig tot zeventig procent teruggekeerd is! "Ik heb nog geen honderd procent zicht maar het gaat de goede kant op. Elke week merk ik verschil", aldus Dan. Hij moet echter nog wel 24 uur per dag een zonnebril dragen, omdat zijn oog nog te gevoelig is voor licht: "Als ik hem afdoe, knipper ik de hele tijd en doet het zeer."

De nieuwe Harry Potter-serie!

Dan Karaty terug in Holland's Got Talent

Ondanks dat Dan dus nog steeds niet zijn volledige zicht terug heeft, is hij toch positief over de toekomst: “Het belangrijkste is dat ik weet welke kant het op gaat. Er is geen onzekerheid en geen angst meer." Ook hoopt hij in ieder geval weer gewoon aanwezig te zijn bij de volgende reeks van Holland's Got Talent. Afgelopen seizoen werd hij (tot grote tevredenheid van presentatrice Chantal Janzen) vervangen door de meest gewilde coach van Nederland: Ali B.