Dan Karaty

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dan Karaty

Dan Karaty 'door een nachtmerrie gegaan': blind aan een oog

|
|

Laatste update:

Choreograaf en Holland's Got Talent-bekendheid Dan Karaty heeft in een openhartig interview met Privé verteld wat er nu eigenlijk met hem aan de hand was. Eerder bleef het bij summiere, verontrustende ziekenhuisberichten, maar nu gaat hij all out.

Dan is "door een nachtmerrie gegaan", geeft hij toe. Gelukkig is hij nu aan de betere hand, maar dat was een tijdje terug heel anders. Zijn situatie was vrij heftig; hij werd op een gegeven moment zelfs blind wakker.

Nachtmerrie

"Een paar maanden geleden voelde ik mij een paar dagen achter elkaar niet zo goed en ergerde ik me aan kleine dingetjes", legt Dan uit. "Mijn linkeroog straalde ineens vreselijk veel pijn uit. Het was zo heftig, dat ik er haast aan onderdoor ging. Het breekpunt kwam toen ik op een ochtend helemaal niets meer kon zien door dat oog. Het was compleet donker, ik werd blind wakker!" Vervolgens kwam "het engste moment uit mijn leven"; in het ziekenhuis kreeg hij te horen dat zijn linkeroog wellicht verwijderd moest worden.

Aan de betere hand

Artsen hebben nog niet kunnen achterhalen wat deze mysterieuze oogaandoening veroorzaakte. Dan werkt intussen aan zijn herstel. "De doktoren, die fantastisch werk hebben verricht, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen. Maar zien kan ik er nog niet mee. We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen."

Lees verder