Cynthia Nixon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cynthia Nixon

Cynthia Nixon levert kritiek op Sex and the City

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sex and the City is een enorm succesvolle serie uit de jaren '90 die ook een paar grote bioscoophits opleverde. De avonturen van Miranda, Carrie, Samantha en Charlotte gaven ons een kijkje in hun drukke maar vermakelijke levens in New York. Hoewel de serie destijds erg vooruitstrevend was bekritiseert SATC-actrice Cynthia Nixon deze nu. Ze vindt haar oude werk niet meer passen bij de huidige tijd. 

Van acteren naar politiek 

Nixon heeft het acteren achterwege gelaten en maakt tegenwoordig een carrière in de politiek. Al meerdere jaren houdt ze zich bezig met LGBT-rechten, onderwijs en gelijke behandeling voor mannen en vrouwen. Daarnaast heeft ze zich vorig jaar voor het eerst kandidaat gesteld als gouverneur van New York; deze strijd heeft ze verloren. 

Totaal anders!

Volgens Nixon zou de serie er nu ontzettend anders uitzien. “Nu zouden we nooit allemaal wit zijn. Daarbij draaide het ook wel veel om geld allemaal. Ook denk ik dat we er nu niet zo uit zouden zien als dat wij deden. Het moest allemaal perfect zijn en natuurlijk hoorde dat ook bij het fantasie-element dat de show had, maar ik denk dat er veel manieren zijn waarop mensen visueel aantrekkelijk kunnen zijn zonder perfectie," verklaart Nixon. "SATC was zeker een feministische show, maar er zaten wel wat missers in. Het waren allemaal witte vrouwen, die genoeg te besteden hadden, maar ondertussen hard moesten vechten om erkend te worden. En dat allemaal in een New Yorkse bubbel."

Meer SATC op de planning

Naast deze kritieken is er ook nog leuk nieuws over de show: er komt namelijk een nieuwe serie van Sex and the City uit! SATC-schrijfster Candace Bushnell heeft een nieuw boek geschreven genaamd Is There Still Sex in the City? dat zich focust op het leven van vrouwen boven de 50 jaar waarin seks, daten en vriendschap wederom een grote rol spelen. Zou die serie wel wat meer bij de tijd zijn? 

Lees verder