• The Crown

Crisisoverleg tussen William en Charles door Netflix-docu Harry en Meghan

Door Birgit Roobol
Harry & Meghan

Trouble in royal paradise. Binnenkort vindt een crisisoverleg plaats tussen koning Charles en zijn zoon prins William over dé documentaireserie over Harry en Meghan die binnenkort verschijnt op Netflix.

Dat schrijft The Daily Mirror. In het crisisberaad zou besloten worden welke reactie er moet komen op eventuele beschuldigingen richting het Britse koningshuis, zoals beschuldigingen van racisme. Charles en William zouden volgens de tabloid ‘een verenigd front’ willen vormen. De Britse koning krijgt in zijn eerste maanden in ieder geval een hoop te voortduren, hij maakte zich eerder ook al zorgen over het nieuwe seizoen van The Crown.

Dramatische trailer

Netflix heeft afgelopen donderdag de trailer gedeeld van de documentaire, die volgende week verschijnt. De trailer is behoorlijk dramatisch aangezet en Harry vertelt dat ‘niemand ziet wat er achter gesloten deuren gebeurt’ en hij er ‘alles aan moest doen zijn gezin te beschermen’. Het lijkt in ieder geval op dat het stel met behoorlijk wat schokkende onthullingen komt. 

Een oorlogsverklaring

De Britten zien deze trailer als een oorlogsverklaring aan prins William en Kate Middleton, die momenteel een bezoekje brengen aan de Verenigde Staten. De prins en prinses van Wales vliegen waarschijnlijk zo snel mogelijk terug voor het crisisoverleg. Volgens koningshuis insiders hebben Harry en Meghan dit expres gedaan om het bezoek te dwarsbomen.

De documentaire Harry & Meghan is vanaf 8 december te zien bij Netflix.