Toespraak Mark Rutte

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Toespraak Mark Rutte

Coronatoespraak van Mark Rutte trekt 7 miljoen kijkers

|
|

Laatste update:

Mark Rutte's toespraak over het coronavirus werd gisteravond door een enorm aantal Nederlanders bekeken. Maar liefst 7 miljoen landgenoten, waaronder de voltallige redactie van Superguide, zat aan de buis gekluisterd voor de extra uitzending van Rutte.

De indringende woorden van Rutte

De coronatoespraak was op meerdere zenders te zien, maar op de vertrouwde nieuwszender NPO 1 schakelden de meeste kijkers in (5,4 miljoen). De premier lichtte de maatregelen rond het coronavirus toe en legde uit hoe we met zijn allen het virus kunnen afremmen. Iets met groepsimmuniteit... Zou Rutte ook Wie is de Mol? hebben gekeken?

"Ik heb vanavond geen gemakkelijke boodschap voor u. De realiteit is, dat het coronavirus onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven. [...] De realiteit is ook dat de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken."

Een echte leider

Hoe moeilijk de boodschap van Rutte ook was, kijkers zijn het erover eens dat onze premier het goed heeft gedaan. "Duidelijke uitleg met veel antwoorden op de 'waarom'-vraag. Erg netjes!" klinkt het op Twitter. "Zijn #toespraak was open, eerlijk, realistisch en uit het hart." 

Lees verder